Glad midsommar med en syrenkavalkad!

Syrenerna blommar nu så härligt i olika färger. Syrener kan man inte vara utan, både för doften, prakten och tåligheten. Sorten ´Beauty of Moscow´har jag sett fram emot den första blomman som äntligen kommer i år. Det måste vara den allra vackraste syrenen som finns! Dubbla blommor är vackert, ja, men denna med ljuslilarosa knoppar som slår ut i dubbla vita tar priset!

Ädelsyren ´Beauty of Moscow´

Den vita dubbla ´Mmn Lemoine´ med sina tjocka klasar har jag glatts åt i många år.

Ädelsyren ´Mmn Lemoine

Samtidigt blommar bukettapeln, helt översållad av vita äppelblommor. Den som gillar blommor, behöver inte alls jobba med rabatter, utan det finns många blommande buskar att välja på. Snart avlöses syrener och bukettapel av smultronschermin, smällspirea, liten praktspirea och andra senare buskar. Pioner kommer då också, och dem kan du nästan räkna ihop med buskarna för de är ju lika lättskötta.

Bukettapel och bondsyren

Bukettapeln brukar jag rekommendera till friväxande häck och sålde just bort det mesta vi hade på BillaBlom. Men den gör sig lika bra som ensam solitär.  Några buskar såg jag fanns kvar i Salsåker så chansen finns ännu. Och av syrener finns både ´Beauty of Moscow´, Mmn Lemoine´ och hängsyren kvar. Vill du veta mer om bukettapeln, skriv då in bukettapel i sökrutan uppe till höger. Den är en av mina favoriter, så det finns många inlägg och bilder på den.

Bukettapel, Malus toringo var sargentii

Den gamla syrenen som fanns på mitt hemställe är mörkare än vanlig bondsyren och blommorna drar mer mot purpur. Vacker och kul att ha kvar som minne. Någon som vet vilken sort det är? Kan det vara ´Norrfjärden`tro?

Gammal purpurlila syren
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...