Rådgivning

Rådgivning i trädgårdsfrågor: 500 kr/tim inkl moms vid konsultation på plantskolan utifrån skiss eller foto som du tar med. Tid brukar finnas efter stängningsdags, men bör bokas i förväg.

Rådgivning utifrån bild på mail är också tänkbart: 500 kr/tim inkl moms.

Rådgivning i din trädgård: 550 kr/tim inkl moms. Resa tillkommer.

Du får råd om vilka växter du ska välja för ett visst läge eller en viss jord. Kanske du vill ha det lilla extra och annorlunda eller bara något lättskött. Faktiskt finns det många lättskötta vackra växter som ändå är speciella, som jag kan tipsa om. Många tips finns det för att få en lättskött men ändå vacker trädgård. Oftast är det underarbetet som brister. Är det gjort bra blir skötseln enklare.

Vi träffas hemma i din trädgård eller på plantskolan.

Du kan fråga om vad det kan bero på då du misslyckats med någon växt, eller om hur du ska plantera eller beskära. Med min trädgårdsmästautbildning och många års praktiserande i egen trädgård kan jag hjälpa dig som är novis. Ingen fråga är för dum, det finns säkert många fler som undrar samma sak. Jag har själv varit med om att köpa växter bara för att de är fina. Planterat utan att veta hur de vill ha det, och sett dem tyna bort. Många gånger har det lyckats också, men det kan bli kostsamt.

Och många andra frågor finns det säkert. Hör av dig!

 

På bloggen GladiGrönt finns redan många råd. Skriv in ditt sökord i rutan uppe till höger.

8 thoughts on “Rådgivning

 1. Vi flyttade till ett hus i somras. Jag har en stor slänt i öster 5×5 m som har bestått av gamla rosenspireor som jag kapat ner och är sugen på att helt ta bort. Vad kan jag plantera i stället? Längst ner mot en stenkant och uppfart växer björnbär, 2 i bra skick, 2 halvdöda.
  Har en annan slänt med astilbe som inte verkar må bra alls, små taniga och blomningen avtog snabbt. Kan jag flytta dem? Var trivs de bäst?
  Gillar gräs, funkia, alunrot, gärna rödbladiga växter.
  Mvh,
  Sara

 2. Hej!
  Finns det någon deadline för när man inte längre bör plantera om/flytta/dela perenner på de här breddgraderna?

  Tack på förhand!

  • Nu tycker jag det är för sent att dela men en stor klump kan gå att flytta och liljor, asiatiska iaf går att plantera . De tål mycket . Pioner är bästa tiden att dela och plantera nu. De går att plantera som barrotade fram tills det fryser. Jag vet flera som gör så och pionen blommar redan året efter. De rotar sig bäst i sval jord. I år har jag beställlt barrotade pioner som kommer först i oktober. Några kommer att finna s att köpa hos BillaBlom. De perenner som planteras nu, krukade eller uppgrävda bör kollas till våren så tjälen inte tryckt upp dem, då ska de fort ner igen.

 3. Undrar om jag kan plantera en magnolia vid vårt sommarställe som ligger ute vid Bäckfjärden?
  Tacksam för svar!

  • Jag gissar att det är blåsigt, men södra sidan av ett berg brukar vara varmt läge, om du har det Vintrarna har blivit mildare så vem vet. Annars är bukettapel väldigt vacker. Skriv in det ordet i sökrutan här uppe så kan du läsa inlägg om den/Monica

 4. Jag har en Jakmani(klematis) mot en vägg i sydväst som aldrig blommar. Köpte den för flera år sedan och då blommade den. Vad är det för fel?
  MVH Lilian

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *