Trädgårdsdesign

DESIGN

Med en genomtänkt plan får du en trädgård som passar dig och dina behov.  Med rätt växter för jordmånen, läget och klimatet sparar du pengar och tid. Du väljer skötselnivå och vilken stil du vill ha på trädgården – naturligt och rufsigt eller sparsmakat, formellt och formstarkt. Lantligt och gammeldags eller passande i stadsmiljö. Färgglatt eller svalt i vitt och gröna nyanser. Vintergröna växter eller många blommande perenner, träd och buskar eller en trädgård för odling av ätbart, kryddor, grönsaker, bär och frukt av många slag. Eller både och…

Timpris: 595 kr inkl moms + reseersättning

Ca-pris för en ordinarie tomt, men det beror på omfattningen. Begär exakt prisuppgift vid första besöket.

3570 kr inkl moms för delar av tomt. Här ingår 1 tim på plats med genomgång av önskemål och förutsättningar, 4 tim ritning, 1 tim genomgång av ritning på plats.

5 950 kr inkl moms för enklare planritning med kommunikationsytor, växtförslag och planteringsytor.

11 900 kr inkl moms för komplett färgsatt planritning i skala. Utförlig växtlista, med antal och c/c avstånd.

Planteringsplan ingår. Skötselplan kan köpas till.

En checklista med dina önskemål och tankar, att fylla i före första träffen skickas. Du ordnar en tomtkarta i skala med fasta befintliga objekt inritade.

För delar av tomt, liten tomt eller bara en rabatt – begär kostnadsförslag.

Ett enklare alternativ är en eller två rådgivningstimmar på plats. Du ställer dina frågor, vi går runt och jag ger idéer och tips som du själv antecknar. Om du sedan vill går det att bygga på med en ritning i önskad omfattning.

För råd om vidare skötsel av din plantering kan jag återkomma året därpå.

Växterna i designen kan du bekvämt beställa hos BillaBlom. Du slipper leta runt och skulle någon växt vara svår att få tag i, kan jag välja lämplig ersättning. Dessutom bra priser och goda råd.

RÅDGIVNING

Rådgivning i trädgårdsfrågor: 500 kr/tim inkl moms vid konsultation på plantskolan utifrån skiss eller foto som du tar med. Tid brukar finnas efter stängningsdags, men bör bokas i förväg.

Rådgivning utifrån bild på mail är också tänkbart: 500 kr/tim inkl moms.

Rådgivning i din trädgård: 595 kr/tim inkl moms. Resa tillkommer.

Du får råd om vilka växter du ska välja för ett visst läge eller en viss jord. Kanske du vill ha det lilla extra och annorlunda eller bara något lättskött. Faktiskt finns det många lättskötta vackra växter som ändå är speciella, som jag kan tipsa om. Många tips finns det för att få en lättskött men ändå vacker trädgård. Oftast är det underarbetet som brister. Är det gjort bra blir skötseln enklare.

Vi träffas hemma i din trädgård eller på plantskolan.

Du kan fråga om vad det kan bero på då du misslyckats med någon växt, eller om hur du ska plantera eller beskära. Med min trädgårdsmästautbildning och många års praktiserande i egen trädgård kan jag hjälpa dig som är novis. Ingen fråga är för dum, det finns säkert många fler som undrar samma sak. Jag har själv varit med om att köpa växter bara för att de är fina. Planterat utan att veta hur de vill ha det, och sett dem tyna bort. Många gånger har det lyckats också, men det kan bli kostsamt.

Och många andra frågor finns det säkert. Hör av dig!
På bloggen GladiGrönt finns redan många råd. Skriv in ditt sökord i rutan uppe till höger.

Välkommen att höra av dig!

Monica Söderström, tel 0736-372212, info@gladigront.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.