Monica´s Cottage Garden -Visningsträdgård i Höga Kusten

Tack alla ni som kom sommaren 2019! Roligt att få träffa så många trädgårdsintresserade. Hoppas ni fått inspiration och idéer för egen trädgård.

Pga coronasmittan blir det inga allmänna visningar sommaren 2020. Därför är inte heller skyltarna uppsatta. Men enstaka personer kan komma, men ring före till 0736-372212. Dock passar vi på att genomföra några projekt i trädgården. Men det mesta är intakt och det blommar i alla hörn och kanter. En del växter finns att köpa, bl a ovanliga pionsorter.

Trädgården innehåller många olika växter, sommarblommor, ex många dahlior, perenner för olika lägen, vackra buskar och träd, en trädgårdsdamm med näckrosor mm. Mycket annat finns att se: bär och frukt från olika länder, buskar och träd, allt sådant som trivs i Norrland. Ett äppelträd med 20 olika sorter. och en påbörjad äppelhäck. Vårt nya växthus i engelsk stil med persiko- och aprikosträd samt olika sorters tomater och gurka. En asiatisk hörna, pionträdgården och mycket mer. 1 tim guidning med tips för en lättskött trädgård och bra växter. OM RISK FÖR REGN – ring och kolla. Här vid kusten kan det vara uppehåll. Besök andra datum är möjligt om vi är hemma. Grupper kan boka andra tider. Efter visningen som varar en timme finns möjlighet att handla ur växtsortimentet.

Inträde 70 kr, barn under 12 år gratis. Guidning ingår vid angivna datum.

Hitta: Salsåker 220, Nordingrå.  Ca 5 km från E4, Ullånger, följ skyltar: Monica´s Cottage Garden. Ring vid tveksamhet: 0736-37 22 12.

Vi säljer växter från BillaBloms sortiment. Handla växter går bra att göra utan att betala inträde och besöka trädgården. Men pga coronasmittan önskar vi förbeställning sms el ring 0736-372212. Härdiga rosor och ovanliga pioner, även trädgårdsdekorationer i rost och betong. För de senare gäller förbeställning. Beskärningsverktyg proffs, fiberduk bäst i test , praktiska rabattkanter m fl prylar för trädgården. Under fliken BillaBlom kan du se vårt sortiment.

Trädgården är i naturstil med mjuka linjer och frodiga växter där det alltid finns något fint att se men vi garanterar inte att allt är fint! Det är ingen pedantiskt skött trädgård, utan den är tänkt att vara en plats att må bra av och att ge inspiration för din egen trädgård.

Då trädgården består mest av fleråriga växter förändras den hela sommaren, när olika växter har sin bästa period. Det innebär att flera besök under samma sommar kan vara givande.

I Nordingrå finns mycket att se och göra. Vi bidrar gärna med sådana förslag.

Näckros 'Attraction' Klematis HAGLEY hYBRID

8 reaktioner på ”Monica´s Cottage Garden -Visningsträdgård i Höga Kusten

 1. Gulli Molund

  Hej Monika! Jag är så imponerad av alla dina blommor o alla recept. Varför ger du inte ut en bok med kombinationen recept o växter efter säsong / Gulli Molund

   1. Gulli Molund

    Hej igen ! Ruth Hellström har skrivit flera böcker du kan säkert få bra tips av henne. Ge inte upp tanken på en bok!!Gulli

  1. Monica Söderström

   Ja den har en härlig knallcerise färg! Visst är den lättskött också? Jag har aldrig provat den själv.

  1. Monica Söderström

   Ja Nordingrås natur är något alldeles extra, det märker jag bäst när jag inte bor här året runt som i barndomen, då tänkte jag adrig på att naturen var speciellt vacker här i Höga Kusten. Jag förstår att du har det fint i Sund, härlig utsikt där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.