Biscotti med inspiration från USA

Det är alltid kul att smaka något annorlunda under semestern. Och ibland hittar man en favorit. En “macka” för 400 spänn var okej – fast för dyr. Den ska jag berätta om sedan. Men biscottikakorna blev då min favorit. De var inte torkade utan halvmjuka, med lagom tuggmotstånd. Jag fann ett lättbakat recept som liknar dem så nu är kakorna husets nya favorit. Ganska lika och väldigt gott! Här kommer receptet och i nästa inlägg blir det mer USA, med reseberättelse med start i New York – The Big Apple. När du ändå är igång och bakar, kolla då också receptet på Milktart från Sydafrikaresan. Det finns HÄR .

Mjuka biscotti 12-15 st 175 grader i ca 25 minuter

  • 4 dl mjöl
  • 3 ägg varav lite äggvita till pensling
  • 1/2 tsk bakpulver
  • rivet skal av 1 stor apelsin, väl tvättad
  • 1 tsk kanel
  • 2.5 dl socker
  • 2 dl oskalad mandel
  • 1 tsk vatten
Här blir det smarriga biscotti med apelsin och kanel

Blanda mjöl, socker, bakpulver, rivet apelsinskal och kanel. Rör ner äggen men ta undan lite äggvita. Blanda ner de hela mandlarna. Gör en rulle av degen och rulla över på en plåt med bakplåtspapper. Är det kladdigt kan du hälla ut på plåten och forma med händerna där. Enklast om du sköljer händerna med kallt vatten då och då. Pensla med den överblivna äggvitan (uppvispad med en sked) blandad med vattnet. Grädda mitt i ugnen. Skär i 3 cm breda bitar innan rullen svalnat helt.

Biscotti som äts halvmjuka
Halvmjuka biscotti med mersmak!

I vanliga fall torkar man sedan biscotti på låg värme. Då är de mycket hållbara, men dessa halvmjuka måste frysas. Fast de är så goda att det kanske inte blir mycket kvar att frysa in!