Julrecept 14: Fruktremmar med äpple, tomat och kanel.

Fruktremmar brukar jag göra av mix med äpple, svartvinbär, aronia, lingon, hallon eller jordgubbar. Inget socker behövs och jag torkar enkelt i varmluftsugnen. Alla varianter är högt älskade av barnbarnen. Ja ett av dem önskar sig helst av allt remmar i julklapp. HÄR kan du se remmar jag gjort tidigare.

Torkade fruktremmar av äpple, tomat och kanel

Nu provade jag en ny variant av sådant som frysarna ”svämmar över ” av. Infrysta tomater har jag alldeles för mycket av så nu blev det en ny kombo med äpple och kanel. Jag tror att barnbarnet kommer att gilla detta också. I efterhand kom jag på att rivet limeskal också skulle passa som smaksättning. Så då blir det nya test…

Mixa frukten till en slät smet

Med mixerstaven mosade jag de tinade äppelklyftorna och tomaterna tills det blev en helt slät smet. Både tomater och äpplen släpper ifrån sig lite vätska när de tinat, så jag hällde först av det. Tappar eventuellt lite smak, men annars skulle smeten bli svårtorkad. Sedan var det bara att bre ut på plåtar med bakplåtspapper, strö på rejält med kanel, och torka i ugnen med varmluft på låg värme , ca 50 grader och öppna ugnsluckan emellanåt. Är det bråttom kan man ha 100 grader ett tag i början. När det har torkat nästan helt, är lite mjuksegt, går det att dra av bakplåtspapperet och klippa till remmar.

Bred ut smeten och strö på kanel

2 reaktioner på ”Julrecept 14: Fruktremmar med äpple, tomat och kanel.

Kommentarer inaktiverade.