Kontakt

info@gladigront.se

Snigelpost skickas till Monica Söderström, Överbilla 125, 894 91 Själevad

0736-37 22 12

33 thoughts on “Kontakt

 1. Buskkörsbäret “Berit” , med pyttesmå bär har svaga grenar som når ända ner till marken.
  Hur skall det beskäras? (skulle gärna vilja lägga in ett foto av trädet) är det möjligt och OK?

 2. Tack för ett underbart blogg, med så mycket information.
  Skickar ni växter med post eller säljs de bara i Plantskola

 3. Hej! Jag undrar hur höga trädliljorna blir, kan dom växa dom i Luleå.
  Hoppas få svar på frågan. MVH Lilian Pettersson

  • Hej! Ja det är klart jag svarar! Jag har inte haft dem själv, men de uppges klara zon 7 så nog går det hos dig! De planteras 15-20 cm djupt, jag själv odlar i sand, det tycker jag du ska prova. Om de trivs riktigt bra kan de bli 2 m efter några år, menjag gissar att de blir lägre i Luleå/Monica

 4. Hej! Måste bara skriva och säga att jag är så glad att jag hittade din blogg ( när jag googlade en viss växt). Ser fram emot att få upptäcka Billablom också. Har passerat många gånger på väg till vår stuga utan att fatta vad som dolde sig bakom den lite oansenliga skylten sen visade det sig att du ska ge rådgivning i dotterns trädgård också.

  • Vad bra att du hittat bloggen. Jag märker att Google ofta leder hit. Välkommen in till BillaBlom. Jo en ny skylt skulle jag gärna vilja ha, men vet inte om jag vågar, då vägverket emellanåt norpar skylten. Man får hämta tillbaka den men då är den ofta skadad. Öppet bara någon vecka till så passa på att titta in!

 5. Hej! Dottern fick i våras ett plommonträd av sin farmor i doppresent som hon köpt hos dig. Här om dagen såg vi att en gren har gått av (eller någon som dragit av den) längst in mot stammen, så det är ett stort “sår” (närmare 10-12cm). Vad ska vi göra?

  • Oj då, med en ren vass kniv skär man bort bara den bark som är lös, men inte så att såret blir större. Att stryka på ympvax är inte bra för det stänger inne sådant som kan ge röta och svampangrepp. Så det är bättre att luften kommer till. Det tar lång tid för ett så stort sår att växa ihop, så det är bara att hoppas…Lycka till!

  • Inte just den men 4 andra sorter får vi hem, som är härdigare. Victoria går att beställa men blir då lite dyrare.

 6. God fortsättning på det nya året!
  Måste bara berätta att vi måste bygga ett nytt växthus för det gamla (nästan nya) blåste bort vid senaste stormen. Vi har alla plastrutor kvar så nu gör vi en trästomme med plastrutor.
  Det blir vårens arbete.
  Hade bra
  Ingemar

  • God fortsättning själv – kul att höra från er. Oj då så illa det kan gå, ett nytt växthus är ju inte gratis direkt. Jag drömmer om ett riktigt stort typ 100 m2, om jag får det nån gång blir nog till att försäkra. Här lyser solen på vackra vintervita träd. Hoppas ni har lika soligt och vi ses till sommarn. Hälsa Birgitta!

 7. Hej! Vill bara hälsa och säga att jag tycker du har en fin och trevlig blogg! Minns att du berättade om den när vi sågs som hastigast i somras. Även för mig som inte kan någonting alls om trädgårdsarbete (klarar dock att manövrera gräsklippare och häcksax) är det intressant.

  Hoppas allt är bra med familjen och fortsätt skriv! 🙂 /Stefan

  • Tack och kul att höra från dig! Vad stolt jag blir när du tycker att en trädgårdsblogg är intressant! Jo med famuljen är det bra och Kristian läser vidare i Halmstad. Det går visst bra med golfen också nu. Vi ses väl i sommar antar jag.

 8. Hej Monica!
  Kul att du hittat min hemsida. Du undrar över mina “vintertulpaner”. Dom har jag gjort själv av armeringsjärnstänger som jag klippt till, böjt och svetsat ihop. Jag gillar dom sommar som vinter. På sommaren växer en clematis på den och på vinter pryder vinterfrosten den.
  Underbart fina bilder du har på din blogg. Ha det gott. //Eva

 9. Hej Monica.
  Tack för alla kommentarer på min blogg.
  Jag har försökt att kommentera här förr, men misslyckas när jag skall göra det.
  Vet ej vad som varit fel, nu gör jag ett nytt försök att skriva här.
  Ha det bra. Hälsningar Hans Pettersson (Svanå Trädgård)

 10. Hej. Vilken fin blogg du har, här måste jag kika runt.
  Amaryllislökar för bara 20 kronor styck, vilket fynd!

  Norrbotten är stort och jag är inte säker på var Järvträsk är, hittade ett Järvträsk vid Glommersträsk på en karta, är det där din syster bor?
  Vi själva bor i en by mellan Boden och Älvsbyn, långt från de lite mildare älvdalarnas klimat.
  Jag har under min uppväxt här ständigt fått höra ord som “det är ingen idé” eller “här går inget att odla”, jag vill försöka bevisa motsatsen med vår trädgård.
  Ha det fint.
  Hälsningar/Hans Pettersson

  • Tack, vad roligt du tycker om min blogg. Jag vill skriva om sånt som funkar att odla i Norrland, åtminstone från zon 5. det skrivs för lite om det. Ja det är Järvträsk i närheten av Glommers. De bodde i Glommers förut då min svåger drev snickeriet GFKdörren. Lycka till med din odling i norr, vi har ju många fördelar också, snön som lägger bomull runt växterna och inte att förglömma – vi slipper de äckliga mördarsniglarna! Syrran i Järvträsk torde nog ha fått höra liknande som dig, skulle tro att hon är rätt ensam om att ha äppelträd där uppe.

 11. Hej! Är nyfiken på att komma på trädgårdsvisningen på söndag den 2 sept. Bor i Sundsvall så jag skulle vilja ha lite info om hur jag hittar till dig.
  Hälsningar Mariann

  • Trevligt att få träffas! Kör först E4 till Ullånger, när du åkt förbi den stora klädhängarn på vänster sida och OK tar du höger ut mot Nordingrå. Härifrån är det ca 5 km till oss. Följ Nordingråvägen några km tills du kört igenom Röviken. ta då vänster där skylten trädgårdsvisning står. Där är det också en vägskylt: Salsåker herrgård. Fortsätt vidare mot Salsåker på den grusvägen du kommit in på, så ser du två bruna stugor och vår skylt på höger sida! Välkommen! Jag vet en del som följer min blogg och FBvänner från Sundsvall- kanske någon som vill samåka. Får jag tipsa dom om att åka med dig? Jag behöver ju inte sätta ut dina kontaktuppgifter, utan dom får kontakta mig först. /Monica S

 12. Hej!
  Tack för gott fika och fin genomgång av er fina trädgård, fastän det regnade hela tiden.
  Vi kommer gärna tillbaka en annan gång och hoppas att det är flera som hittar till er.
  Ingemar o Birgitta
  Jag har en blogg som heter Thailandbloggen och adressen är:

  ingemaredholm.blogspot.se
  Jag har haft sommaruppehåll så det är inte så mycket skrivit där men längre fram.

  • Tack själv för trevligt besök och samtal. Titta bara in när ni vill om vi är här. Vi har ju aldrigvarit i Thailand så lite info kan vara nyttigt ifall att…

 13. Jag är en av dina vänner på Facebook och jag gillar din hemsida. Säljer du på postorder ? Jag bor på Gotland, Lite långt att komma till dig !
  Hälsningar Eva

  • Kul att du gillar min hemsida! Nej jag har inte hittills sålt på postorder, någon gång kanske vi kan börja med det, vi får se, om intresset är stort.

 14. Hej Monica,
  Jag kan ju alltid hoppas att jag är snabb nog för en lilja.
  Du lägger ner mycken tid på sidan. Mycket att ta till sig, både vad det gäller “trevligheter” och information.
  Mvh/Carina H

  • Tack för uppmuntran, ja,jag satsar mycket på bloggen, så mycket jag orkar och lite till. Har förstått att det gäller att ge järnet i början, för att få läsare. Jag ser det som marknadsföring inför mitt kommande företag också. Och tack för idag och alla gånger dessförinnan, mycket givande trots att jag inte hunnit läsa på hemma.

 15. Hej Monica!
  Vilken underbar hemsida du har, både blommor och mat toppen.
  Idag blev jag jätteglad min Ramslök som jag köpt på nätet för två år sedan har stuckit upp med två knappnålsstora gröna pinnar!!
  Hälsningar
  Gulli

  • Vad kul att du tycker om hemsidan,och jag vet ju precis hur det känns när nåt man tycker om börjar spira och har klarat vintern. Våren är ju ändå bäst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.