Min godaste tomatsort

Nu börjar det vara dags att välja årets tomatsorter. Några år har jag haft växthus och hittat några favoriter. ’Sungold’ sägs var den sötaste tomaten. Den vill jag ha, men det finns en annan jag tycker överträffar alla jag provat hittills.

Körsbärstomat ´Sungold F1´

Min favorit hittills är ’Mei Wei’. Hos mig har den varit sötast och med mest tomatsmak av alla jag provat. Såå god arom! Den är i motsats till ’Sungold’ ingen F1-sort, så jag kan ta egna frön från år till år. Frön man tagit från F1-plantor blir oftast inte bra. Så hos mig blir det många plantor ’Mei Wei’ i år.

´Mei Wei´ är den absolut godaste, ger långa fina klasar och mycket skörd.

Majorita F1’ är jättegod när jag köper tomaterna, men blev inte lika god i min odling i fjol. Okej i smak men ’Mei Wei’ är inte hotad på sin förstaplats ! Jag funderar på hur jag ska kunna påverka smaken. Jag brukar gödsla extra med kalium som ska ge sötare smak. Mycket sol är också bra, men den mängden kan jag inte styra över…har du nåt bra tips för smaken? Och vilken är din favoritsort?

6 reaktioner på ”Min godaste tomatsort

  1. Gunilla Bergenfelt

    har hört att basaltstenmjöl ger väldigt god smak till allt och att det växer bra av det också.

  2. Lena

    I år är första året med tunnelväxthuset för mig, så nu har jag köpt på mig en massa olika tomatfröer, däribland Mei Wei kul! Längtar tills det blir dags att så o sen fixa klart i växthuset

Kommentarer inaktiverade.