Passionsfruktssufflé – enklare än det ser ut!

Ett recept från någon gratistidning före jul, blev testat på gäster igår. Det ser avancerat ut men det är lätt att lyckas och inte så energirikt. Passar bra så här efter helgerna. Så jag har satt recpetet i kategori nyttigt. Att blev gott kan du kanske gissa. Så receptet sparar jag, och det gör jag enklast här på bloggen! Väldigt praktiskt också att man kan frysa in fyllda formar och sedan ta fram 3 timmar före gräddning. För de ska serveras nygräddade.

Lyxig sufflé men lätt att göra

Passionsfruktssufflé 8 pers 200 grader

3 passionsfrukter
2 dl passionsfruktjuice (från tetrapak)
1 dl äppelmos
3/4 dl strösocker
2 msk potatismjöl
4 äggvitor (ca 120 g)
Till suffléformarna:
mjukt smör och strösocker

Pensla suffléformarna noggrant ända upp och ströa med socker.

Gröp ur passionsfrukterna och mixa lätt (det är ofta lite klumpar).

Blanda i en kastrull med juice, äppelmos och hälften av sockret. Låt koka upp och rör under tiden ut potatismjölet i lite vatten eller juice. Häll ner det i en tunn stråle under noggrann omrörning med en sked. Koka försiktigt tills allt tjocknar och rör noga under tiden. Då har du fått en ganska tjock kräm som ska kallna helt.

Passionsfruktskräm

Vispa äggvitorna till fast skum med elvisp, (ska inte rinna ur om du vänder skålen upp och ner), vispa sedan ner sockret i omgångar.

Ta så vispen (odiskad) och vispa upp krämen så den blir lite lösare. Blanda ner lite av krämen i äggvitorna och blanda försiktigt med en slickepott. Rör ner resten av krämen. Häll upp i suffléformarna och släta till ytan.

Grädda mitt i ugnen. I receptet stod 9 minuter,men jag körde tills suffléerna fått fin färg, vilket blev lite längre. Jag gissar att de kan falla ihop om de inte är färdiggräddade, fast jag ska inte säga att jag vet. Men hellre på säkra sidan. För visst ser de läckra ut!

Servera med glass.

Passionsfruktssufflé med chokladglass

 

2 reaktioner på ”Passionsfruktssufflé – enklare än det ser ut!

Kommentarer inaktiverade.