Smarrig snabbgjord dessert: Blodapelsin med maräng

Maräng är ju så gott och blodapelsin är så söt och saftig. Det kan bara bli en perfekt kombination! Dessutom några skedar apelsinlikör och apelsindajm eller mörk choklad. Jag gjorde egen apelsinlikör före jul så extra kul att använda den. Väldigt god blev den. HÄR finns mitt recept på den.

Blodapelsindessert med marängtopping 4-6 pers

Blodapelsindessert med marängtopping

5 blodapelsiner
2 msk apelsinlikör (kan uteslutas)
hackad apelsindajm eller mörk choklad
3 äggvitor
1,5 dl strösocker

  1. Skala apelsinerna och skär i skivor. Lägg upp på ett fat med en låg kant. Häll över likören. Hacka dajmen eller chokladen och strö den över apelsinerna.
  2. Vispa äggvitor och socker till en fast maräng. Tillsätt sockret lite i sänder. Eller gör sjuden marängsmet, det tycker jag är godast. HÄR finns beskrivning. Spritsa marängen på apelsinerna. Ge topparna färg med brännare. Servera genast.
  3. Hinner du inte vispa maräng – servera i stället glass till.

Imorgon får du ett tips på en billig god vegetarisk förrätt som också funkar som middag.

Första gången jag använde min nya brännare jag önskat mig så länge