Om

Här på bloggen får du följa mitt ”trädgårderi”. Lättläst men ändå användbart både för dig som är erfaren trädgårdsodlare eller är nybörjare. Här hittar du tips på växter som klarar sig i kallt klimat, det finns massor av växter som trivs här i Norrland, men det skrivs för sällan om dem. HUR man odlar betyder också mycket för att lyckas. Och det som växer i Norrland går ju söderut också!

monica foton fr Håkan Nordström (6)En del andra matnyttiga tips också om ditt och datt – och recept.

Jag som skriver heter Monica Söderström, är gift och bor utanför Örnsköldsvik. Vår besöksträdgård, som du får kika in i, finns vid vår sommarstuga i Nordingrå, Höga Kusten. Stor damm och massor med roliga växter.

Trädgårdsarbete är så vansinnigt kul – det ger avkoppling, stimulans, motion, hälsa, ja det är min passion!

Vid Nordvikskolan har jag läst till trädgårdsdesigner och trädgårdsmästare, jobbat ett år på en förvaltning och sedan läst till florist. Den sistnämnda utbildningen egentligen bara för min egen skull, för att det är så kul. Så du får se en hel del blomsterbinderi också, här på bloggen.

Förutom jobb med GladiGrönt och BillaBlom fotar jag och skriver i en del trädgårdstidningar som Trädgård Norr och Allt om trädgård.

Namnet GladiGrönt kommer från att det är min älsklingsfärg, ja grönt är en underbar färg, speciellt den ljusgröna färgen björkarna har när de slår ut. Grönt ger hopp och lugn och i  våra gener finns behovet av en grön miljö. Därför är jag Glad i Grönt!

19 thoughts on “Om

 1. Hej, och tack för alla fina tips på din sida
  Har du fortvarande frö kvar av judasträdet? Isåfall är jag inte att pröva här på västkusten!

  • Vad kul att du har nytta av mna skriverier! Nej judasträdet frön har jag inte kvar, det är så pass länge sedan så de hade kankse inte ens grott. Lycka till där på västkusten, det är så fint där!

 2. Hej
  Vi besökte din plantskola Billablom idag. Jag får tacka för ett fint bemötande.Vi köpte en fin lilja
  som hette after eight.Vilken underbar doft.doften spred sig i bilen när vi for hem.Du hade fina växter som man blir sugen att inhandla. Ha det bra.

  • Nu har jag satt mina blommor , känner mej nöjd , vill påstå att det blir så vackert ,lön för mödan,skulle tycka att sommarn var trist utan detta , men i morgon blir det annat .

 3. Hejsan alla glada!
  Ska äntligen flytta ut till landet med min lilla vovve. Kommer att ordna med blomrabbatter
  Och till våren blir de lite grönsaksland. Är en stor blom och rosälskare. Har haft en enorm trädgård en gång i tiden med massor av blommor o buskar. Bor i lägenhet nu. Och har nån enstaka perenn som följt med mig. O nu ska dom med igen

  • Då förstår jag att du är glad då du får börja odla igen! Titta in här fler gånger får du mer inspiration!

 4. Hej!

  Säljer du en sån där sax som man klipper av blommor o mindre kvistar med? Du sa den var så bra för små händer.
  Jag ser att man kan beställa på nätet också.

  kram
  Ann

  • Ja jag kommer att beställa hem en laddning längre fram. Jag har svarat dig på mail. Kul att du gillade symötet! Kram- Vi ses!

 5. Behöver man inspiration inför odlaråret 2014 besöker man den här sidan. Du har så mycket läsvärt så man blir kvar alldeles för länge på kvällarna. Härligt med tävlingar också.
  Tack för titten för i dag, återkommer i morgon 🙂
  Hälsar Elisabeth

 6. Jag tror att perlargonsticklingarna du lottar ut är från en Bornholmspelargon.

  Mvh

  Margareta Näslund

  • Vad bra då vet säkert jag det, då både du och en annan läsare tipsat om namnet. Jag har en till fin rosenpelargon som jag lägger ut bild av i nåt inlägg framöver, får se om ni kan det namnet också. Mvh Monica S

 7. En stimulerande blogg at,t besöka
  Varierande information å’ fina bilder!
  M.V H.
  Birgitta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.