Kontakt/Om

KONTAKT: 0736-37 22 12, info@gladigront.se
Snigelpost: Monica Söderström, Överbilla 125, 94 91 Själevad

Här på bloggen får du följa mitt “trädgårderi”. Lättläst men ändå användbart både för dig som är erfaren trädgårdsodlare eller är nybörjare. Här hittar du tips på växter som klarar sig i kallt klimat, det finns massor av växter som trivs här i Norrland, men det skrivs för sällan om dem. HUR man odlar betyder också mycket för att lyckas. Och det som växer i Norrland går ju söderut också!

monica foton fr Håkan Nordström (6)En del andra matnyttiga tips också om ditt och datt – och recept.

Dessutom har du här information om våra varor och tjänster.

Jag som skriver heter Monica Söderström, är gift och bor utanför Örnsköldsvik. Vår besöksträdgård, som du får kika in i, finns vid vår sommarstuga i Nordingrå, Höga Kusten. Stor damm och massor med roliga växter.

Trädgårdsarbete är så vansinnigt kul – det ger avkoppling, stimulans, motion, hälsa, ja det är min passion!

Vid Nordvikskolan har jag läst till trädgårdsdesigner och trädgårdsmästare, jobbat ett år på en förvaltning och sedan läst till florist. Den sistnämnda utbildningen egentligen bara för min egen skull, för att det är så kul. Så du får se en hel del blomsterbinderi också, här på bloggen.

Förutom jobb med GladiGrönt och BillaBlom fotar jag och skriver i en del trädgårdstidningar som Trädgård Norr och Allt om trädgård.

Namnet GladiGrönt kommer från att det är min älsklingsfärg, ja grönt är en underbar färg, speciellt den ljusgröna färgen björkarna har när de slår ut. Grönt ger hopp och lugn och i  våra gener finns behovet av en grön miljö. Därför är jag Glad i Grönt!

25 reaktioner på ”Kontakt/Om

 1. Hej Monica
  Har varit och plockat in några liter med havtorn i min trädgård med lust att göra nåt med bären av dina havtornsrecept, men hittar inget.
  Har för mej att du bakade med havtorn , tror att det var matbröd,
  och att man kunde använda torkade havtornsfrön till morgonfilen.
  Har jag fel?
  Försöker med sökrutan men kan bara baka blåbärsbullar och göra älgörtsdricka med lime. Hjälp! Med vänlig hälsning, Inger

 2. Kristina Nilsson

  Hej Monica, stort tack för att vi fick komma och uppleva din härliga plats i Nordingrå. Man får så mycket inspiration och ideer för sitt eget trädgårdsliv av dej.
  Det var ett privilegium att få vandra runt i din trädgård guidad av din kunskap och dina tankar och ideer.
  Jag är så imponerad vad som ändå fungerar och blir så vackert och frodigt i ett norrbacke längst Norrlandskusten. STORT Tack.

  Nu till min fråga – du hade så fiffiga kanter i dina rabatter och om jag inte minns fel så sa du att jag kunde köpa såna av dej, men jag hittar dem inte här på sidan, kan du skicka mej en länk?

  Nu ser jag fram emot att snart plantera mina fina Pioner från dej.

  bästa hälsningar
  Kristina Nilsson
  Sekab

 3. Gunnel appelberg

  Hej, och tack för alla fina tips på din sida
  Har du fortvarande frö kvar av judasträdet? Isåfall är jag inte att pröva här på västkusten!

  1. Monica Söderström

   Vad kul att du har nytta av mna skriverier! Nej judasträdet frön har jag inte kvar, det är så pass länge sedan så de hade kankse inte ens grott. Lycka till där på västkusten, det är så fint där!

  2. Angelika Liv

   Hej ! Jag är intresserad av att beställa en liten sekatör. Hur går jag tillväga då ? Mvh Angelika Liv

 4. Elisabeth Wikström

  Hej
  Vi besökte din plantskola Billablom idag. Jag får tacka för ett fint bemötande.Vi köpte en fin lilja
  som hette after eight.Vilken underbar doft.doften spred sig i bilen när vi for hem.Du hade fina växter som man blir sugen att inhandla. Ha det bra.

  1. Monica Björklund

   Nu har jag satt mina blommor , känner mej nöjd , vill påstå att det blir så vackert ,lön för mödan,skulle tycka att sommarn var trist utan detta , men i morgon blir det annat .

 5. Anne Petersson

  Hejsan alla glada!
  Ska äntligen flytta ut till landet med min lilla vovve. Kommer att ordna med blomrabbatter
  Och till våren blir de lite grönsaksland. Är en stor blom och rosälskare. Har haft en enorm trädgård en gång i tiden med massor av blommor o buskar. Bor i lägenhet nu. Och har nån enstaka perenn som följt med mig. O nu ska dom med igen

  1. Monica Söderström

   Då förstår jag att du är glad då du får börja odla igen! Titta in här fler gånger får du mer inspiration!

 6. Ann Hörnell

  Hej!

  Säljer du en sån där sax som man klipper av blommor o mindre kvistar med? Du sa den var så bra för små händer.
  Jag ser att man kan beställa på nätet också.

  kram
  Ann

  1. Monica Söderström

   Ja jag kommer att beställa hem en laddning längre fram. Jag har svarat dig på mail. Kul att du gillade symötet! Kram- Vi ses!

 7. Elisabeth Sporrong

  Behöver man inspiration inför odlaråret 2014 besöker man den här sidan. Du har så mycket läsvärt så man blir kvar alldeles för länge på kvällarna. Härligt med tävlingar också.
  Tack för titten för i dag, återkommer i morgon 🙂
  Hälsar Elisabeth

  1. Monica Söderström

   Vad bra då vet säkert jag det, då både du och en annan läsare tipsat om namnet. Jag har en till fin rosenpelargon som jag lägger ut bild av i nåt inlägg framöver, får se om ni kan det namnet också. Mvh Monica S

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.