Tävling

Tävlingen är avgjord och rätt svar var Göteborgs universitet. Anna A blev den lyckliga vinnaren. Grattis! Boken kommer på posten!

Tävling om praktverket Den stora knoppboken av Claes Lööw! Värde 959 kr! HÄR kan du läsa recension av boken.

Svara på denna enkla fråga så är du med: I vilken stad ligger universitetet där författarens intresse för växter väcktes vid en sommarkurs? HÄR hittar du svaret.

Maila svaret till: info@gladigront.se och skriv Knoppboken i titelraden. Då har du en lott. Vill du ha en till lott, så gilla GladiGrönt på Facebook. (Gilla-knappen är längst upp på den sidan inunder headerbilden) Det räknas om du redan gillar! Ange i mailet hur många lotter du har!

Jag drar en vinnare bland alla som svarat rätt. Tävlingen avslutas sönd 31/3-19 kl 20.00.

Lycka till!

OBS! Du ska inte skriva i kommentarsrutan här nedan! Det är mail som räknas!

 

60 thoughts on “Tävling

 1. Åh vad spännande!Paketen innehåller en hel del sorter som jag inte har provat. Hoppas jag får chansen nu… Om inte så har jag fått tips till årets beställning.

  God jul och gott nytt år
  Önskar jag er 🙂

 2. Tack så hemskt mycket för den fina boken,Trädgårdsform, som jag vann! Den kommer jag ha mycket glädje av nu när det börjar bli lite mörkare kvällar. Kommer sitta o drömma om alla projekt jag tror jag ska hinna med under hösten o nästa sommar

 3. Hej!

  Jag vill supergärna vara med i tävlingen om
  den fina ljusstaken! Har mailat, och gillar på fb!
  Ha det så gott!

 4. Så där nu är det gillat, delat samt besvarat på ett mail 🙂
  Nu skall jag titta igenom din blogg och ta lite trevliga idéer om kransar och annat pyssel.

 5. Hej! Jag skulle gärna vilja vinna denna ljusstake för att kunna ge den till min fantastiska kollega Anette Börjesson. Hon finns alltid där och älskar allt som har fåglar på sig. Gillar och delar så klart <3 Ha en underbar dag!

 6. Hej!
  Tävlar så gärna om den proffsiga grensågen. Skickat email och gillar och delar på Facebook.
  Vänligen
  Kenneth Persson

 7. Wow vilken dröm att få vinna denna så min uteplats kan ansas ordentligt till hösten:-)
  tack för en underbar tävling:-)

 8. Hej!

  Jag är självklart med, har gillat och delat på FB och mailat in mitt svar till er 🙂

  Mvh

  Maud
  Umeå

 9. Hejsan!
  Vill absolut vara med och pröva lyckan med att få vinna nemablom.
  Frösår ju ganska mycket och sorgmyggorna njuter av att se alla krukorna och gör sitt bästa för att förstöra genom att lägga ägg i jorden, grrrrrrrr.

  Trevlig helg!

 10. Nemaslug. Man kan bekämpa sniglar med medlet. Jag har inte sett några sniglar än. Jag hoppas att jag aldrig får se dem någon gång.Jag tycker om din sida, jag förstår att du har mycket att göra.

  • Kul att du tycker om min sida, nu finns hur mycket som helst att skriva om i trädgården, men internet har krånglat, därav de få inläggen- hoppas det löser sig. Du är med i tävlingen – lycka till! Snart är det dragning.

 11. Hej Monica.
  Ja, jag både vill vinna Nemaslug, och har beställd ett paket, DÄRFÖR i går kväll, 9 Juli, gick jag samma runda, och då blev det 753 sniglar.!!!
  Varför flera i går kväll?
  Jo, de hade samlat sig till festbord och åt av sina döda vänner, snacka om kannibalism. Så nu skall det spridas Nemaslug på dessa, och en bekant av mig, har samlat in 200 st. som vi skall doppa i Nemaslug, sen döda dem och lägga ut dem till mat åt de andra som finns kvar. Det är otroligt att inte staten har velat göra något åt detta, men det finns väl inga sniglar runt regeringskvarteret?
  Se på Australien, där anställer de folk för att reducera/bekämpa införda djur som inte hör hemma där.

  Blir ny runda i kväll, om vädret tillåter. Jag hittade 4 st stora sniglar i trädgården (bl.a.) som satt högst uppe på vår Mangold plantor. De är nu mera eller mindre förstörda 🙁

 12. Hej!
  I går kväll 7/7-2012 dödade jag ensam 620 sniglar i loppet av en timme!
  Någon bättre?
  Jag har även startat information i byn (Tjörnarp) vi bor om Nemaslug och hoppas folk börjar vakna upp. Att gå ute på kvällen och hela tiden försöka undvika trampa på dessa slemmiga varelser, gör det inte roligt att vandra.
  Nu hoppas jag vi kan börja göra som norrmannen skrev om på Aftenposten, samla in sniglar, lägga dem i ett durkslag eller liknande, sänka dem i ljummet vatten med Nemaslug, sen klippa dem i två och lägga ut dem på marken.
  Då startas en kedjereaktion. De sniglar som kommer o äter av de ”förgiftade”
  döda sniglarna kommer också att bli smittade o dö, sen till nästa och nästa.
  I Norge har de utrotat sniglar i ett bostadsområde med denna metod.
  Frågor? hör av er!

  • Huvva, vilket jobb, det skulle jag inte ha tålamod med, men då vill du kanske vinna Nemaslug, då. Ny tävling just nu!

 13. Nemaslug

  Hej Monica. Fin hemsida du har med mycket matnyttigt. Ser fram emot att få se er trändgård i Nordingrå.

  Hälsningar
  Margareta Näslund

  • Vad roligt du har hittat min blogg! tydligen många som följer den, jag har bara inte orkar fixa någon besöksräknare ännu.
   Vi ska börja tidigare med visningar i år, men än är det inte riktigt färdigt att släppa in folk. Då vi inte bor där förrän på semestern hinner jag inte med trädgården som jag skulle vilja.

   Monica

 14. Å så kul att jag vann pionen! Tack så jättemycket för den överraskningen.
  Blir spännande att se den i blom. Glad Påsk!

  • Ja den ser ut att bli en av de finaste sorterna. Den är ju barrotad så sätt den genast i kruka och ställ den ljust och inte alltför varmt. Plantera inte ut den förrän nattfrosten är över. På nåt år borde blomningen komma igång. Då ser vi fram mot en bild på första blomman:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.