Monica´s Cottage Garden -Visningsträdgård i Höga Kusten

Uppdaterat lördagkväll 25/8: Prognosen säger mycket regn men blir det bara lite regn kör vi ändå. Ring vid tveksanhet. 0736 37 22 12.

1 tim guidad visning sön 13 o 27 augusti. 
OBSERVERA att vi ändrat tid till kl 13.30!

BETALNING MED SWISH. Ingen anmälan!

Grupper kan boka egen tid. En busslast är maxantal. 

Vill du komma andra tider går det oftast bra om vi är hemma, men då ingår inte guidning och kaffe. Men ring helst före till 0736 372212.

Trädgården innehåller många olika växter, sommarblommor, ex många dahlior, perenner för olika lägen, vackra buskar och träd, en trädgårdsdamm med näckrosor och guldfisk mm. Mycket annat finns att se: många sorters bär och frukt från olika länder, favoritgrönsaker, buskar och träd, allt sådant som trivs i Norrland. Ett äppelträd med 20 olika sorter och flera äppelhäckar. Vårt växthus i engelsk stil med persiko- och aprikosträd samt olika sorters tomater och gurka. En asiatisk hörna, 100-tals pioner och mycket mer. 1 timmes guidning med tips för en lättskött trädgård och bra växter. OM RISK FÖR REGN – ring och kolla. Här vid kusten kan det vara uppehåll. Besök andra datum är möjligt om vi är hemma. Grupper kan boka andra tider.

Efter visningen finns möjlighet att handla ur växtsortimentet. Nu finns fina pionsorter och del andra perenner. Bollpil, vinbärsbuskar mm. På sensommarn finns även buketter.

NYTT FÖR I ÅR: Försäljning av vackra trädgårdsprydnader av betong och gjutgips, tillverkade av konstnär Ing-Marie Seijsing. Bra priser och perfekt present för den som “har allt”.

Inträde 100 kr, barn under 12 år gratis. Halva priset om du vill gå fler gånger under sommaren.
Guidning och kaffe, saft, ingår vid angivna datum.

Hitta: Salsåker 220, Nordingrå.  Ca 5 km från E4, Ullånger, följ skyltar: Monica´s Cottage Garden. Ring vid tveksamhet: 0736-37 22 12.

Vi säljer växter från BillaBloms sortiment. Handla växter går bra att göra utan att betala inträde. Vi har ovanliga pioner och andra perenner mm. Lite trädgårdsdekorationer.  Beskärningsverktyg proffs, praktiska rabattkanter m fl prylar för trädgården. NYTT FÖR I ÅR: vackra betong – och gipsfigurer från konstnär Ing-Marie Seijsing – perfekta presenter! 

Trädgården är i naturstil med mjuka linjer och frodiga växter där det alltid finns något fint att se men vi garanterar inte att allt är fint! Det är ingen pedantiskt skött trädgård, utan den är tänkt att vara en plats att må bra av och att ge inspiration för din egen trädgård.

Då trädgården består mest av fleråriga växter förändras den hela sommaren, när olika växter har sin bästa period. Det innebär att flera besök under samma sommar kan vara givande.

I Nordingrå finns mycket att se och göra. Vi bidrar gärna med sådana förslag.

Näckros 'Attraction' Klematis HAGLEY hYBRID

17 reaktioner på ”Monica´s Cottage Garden -Visningsträdgård i Höga Kusten

 1. Christina Lindegren

  Hej Monica!
  Jag såg förra året att du sålde näckrosor när du rensade din egen damm. Vi är intresserad av att köpa om det blir samma läge i år. Vi bor utanför Östersund men åker till Ö-vik ibland.

 2. Evy-Marie Lindgren Henningstedt

  När öppnar du för säsongen! Har nyligen flyttat till Fällsvik och är intresserad av körsbär kl a

 3. Mikael Gideryd

  Undrar just om det var dit jag var för många år sen på en visningsträdgård i Ullångerstrakten. Det var där jag fick upp ögonen för både Blå bergvallmo och trädgårdar

 4. Gulli Molund

  Hej Monika! Jag är så imponerad av alla dina blommor o alla recept. Varför ger du inte ut en bok med kombinationen recept o växter efter säsong / Gulli Molund

   1. Gulli Molund

    Hej igen ! Ruth Hellström har skrivit flera böcker du kan säkert få bra tips av henne. Ge inte upp tanken på en bok!!Gulli

  1. Monica Söderström

   Ja den har en härlig knallcerise färg! Visst är den lättskött också? Jag har aldrig provat den själv.

  1. Monica Söderström

   Ja Nordingrås natur är något alldeles extra, det märker jag bäst när jag inte bor här året runt som i barndomen, då tänkte jag adrig på att naturen var speciellt vacker här i Höga Kusten. Jag förstår att du har det fint i Sund, härlig utsikt där.

   1. Lilian Forsse'n

    Hej
    Röd vinbärssaften blev god med citron istället för citronsyra Tack Monika o trevlig helg /Lilian

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.