Årets perenn i blomning

I det skuggigaste läget har den vita skogsastern, Aster divaricatus blommat på från september. Den sägs också trivas i sol och blommar förstås tidigare där. Men visst är det trevligt med höstblommande perenner som klarar kyla och frost i motsats till dahlior och andra sommarblommor.  årets perenn 2015 Vit skogsaster

Många trädgårdar är som finast på försommaren och det beror på att de flesta handlar växter den tiden och vad köper man då, jo det som blommar då förstås! De flesta perenner blommar bara en period, så då blir det ingen blomrik höst. Den som vill ha fin höst väljer till exempel flox, kransveronika, röd solhatt eller som den nu heter röd rudbeckia (det gamla namnet var mycket bättre), höstsolrosen ‘Lemon Queen’ , sena astilbe och  rosenflockel. Tillsammans med buskar och träd med höstfärger får du en härlig höst! I sökrutan här uppe till höger kan du skriva in exempelvis höstfärger eller namnet på någon av perennerna så får du läsa om det i tidigare inlägg.

2 reaktioner på ”Årets perenn i blomning

  1. Skogsastern är underbar tycker jag och lång blomningstid har den. Här blommar den fortfarande. Alla tycker inte som jag. En god vän tycker den är oansenlig och lite skräpig. Nog är det härligt med åsiktsfrihet .-))
    Birgitta

    1. Monica Söderström

      De oansenliga behövs också tycker jag. Som jag brukar säga, alla kan inte vara solist eller spela första fiol. Skogsastern får vara den som fyller ut och ger harmonierna!

Kommentarer inaktiverade.