Blommande pioner ända in i augusti

Ja, snart är det augusti och pionerna blommar fortfarande. Jag har ett gäng rosa som jag köpt för några år sedan på Trädgårdsmässan i Stockholm.

Sista timmen på söndagen brukar det vara rea. Då plockade jag ett år ihop olika sorter ur stora lårar, men luttrad som jag är, litade jag inte på sortnamnen, så jag planterade alla pionrötter på samma ställe, för att sedan flytta dem när jag har sett dem blomma. Nu blommar alla fantastiskt, men alla är lika! Jag funderar bara på vad det kan vara för sort jag har fått. Är det någon av er läsare som vet? Jag tänker att det kan vara Sarah Bernhardt, en gammal känd sort, eftersom de var så billiga. Men den här har mörka strimmor, har Sarah det? Knopparna är också strimmiga i mörkrött.

 

2 reaktioner på ”Blommande pioner ända in i augusti

Kommentarer inaktiverade.