Boktävling om “Vilda växter till mat, krydda och bättre hälsa”

Den nya fälthandboken “Vilda växter” av Pelle Holmberg, Marie-Louise Eklöf och Ingrid Holmberg är i litet format och perfekt ta med ut i naturen när man vill ta vara på allt som bjuds gratis. Gratis kan du också få boken om du vinner i veckans tävling. Tydliga bilder och beskrivningar gör att du säkert plockar rätt växt och man får veta skillnaden mot liknande giftiga växter. Boken är helt enkelt ett bra sällskap på promenad i skog och mark.

48 relativt vanliga växter presenteras med användningsråd från mat till medicin. Tänk att såväl jobbiga ogräs som våtarv och åkerfräken och barr från gran och en är användbara. Mest intressant tycker jag är den medicinska användningen är, och man får lära sig göra både örtolja, tinktur och salva. Marie-Louise Eklöf som är läkeörtspecialist står för många kloka råd. När jag gick på trädgårdsutbildningen var vi på studiebesök i hennes butik i Stockholm. Hon var mycket förtroendeingivande och jag har många gånger haft nytta av  hennes bok ” Det gröna apoteket” när vanliga mediciner inte hjälpt. I “Vilda växter” finns många tips på vad man kan använda växterna till och i slutet några trevliga recept. Inlagda granskott låter gott och vad sägs om lavbröd?!

Vill du tävla om boken så klicka på fliken Tävling längst upp på sidan och svara på en superenkel fråga så är du med. Tävlingen avslutas sönd 21/1-18 kl 20.