Bordsdekoration i guld och natur när julen snart är över

Bordstabletterna i guld fick styra bordsdekorationen inför imorgon. Man är lite less nu, på julen, men bruna kottar blir inte för juligt. Så jag kombinerade guldet med natur i beige och brunt. Det är både glittrigt och rustikt men färgskalan håller ihop allt. En linnebeige duk kan faktiskt bli riktigt bra tillsammans med guld. Det är kontrasterna som gör det.

Glimmande guld mot rustikt linne och kottar
Glimmande guld mot rustikt linne och kottar

Man behöver inte alltid köpa något nytt utan bara leta i gömmorna. Jag plockade fram alla ljuskoppar, ljus och ljusstakar i guld och brunt. Att ljusen redan är eldade gör väl inte så mycket, och det går att fylla på under kvällens gång. Och bordstabletterna låg i skåpet sedan rean efter förra julen. 10 kr styck.

Ljus i guld och brunt
Ljus i guld och brunt

Lärkkvistar och kottar kan man återanvända hur många gånger som helst och några guldiga torra kvistar som hört till en bukett går lika bra.

Mjuka linjer med kvistar och guldtrådar
Mjuka linjer med kvistar och guldtråd

Man får bestämma sig om det ska bli bra. Inte ta alla idéer. Jag hade långa kanelstänger som skulle passat i färg, men nu tyckte jag det blev finare med de mjuka linjerna. Jag hade också en idé om att guldspraya några småäpplen. Får se om jag lägger till dem imorgon.

Så blev det en bordsdekoration utan blommor, men naturen finns ändå där. Och inget nytt – förutom tabletterna för 40 spänn vid förra julrean då. Men just det… jag kom just att tänka på om jag har porslin och servetter som passar…det får jag lösa imorgon.