Dag 1 i New York: Frihetsgudinnan, Times Square och Broadwayshow vill man inte missa

Här börjar reseberättelsen från vår roadtrip i USA och Kanada. Det är precis en månad sedan vi kom hem. 3,5 vecka var vi borta och körde 440 mil, så det finns mycket att berätta. Söker du efter råd och idéer för att åka själv, kommer det mycket, annars kan du bara passa på att njuta på distans. Vi började med några spännande dagar i New York – jag tar allt i tur och ordning. Första dagen regnade det lite, då vill man inte gå längs gatorna så mycket, så vi valde att åka båt ut till Frihetsgudinnan. Tänk att få uppleva den en gång i livet! En mycket prisvärd tur, dessutom.

Frihetsgudinnan

Från närmaste tunnelbanestation åkte vi mot Battery Park, på södra delen av Manhattan, därifrån gick färjan. För övrigt en fin liten park. Före ombordstigning får man vara beredd på säkerhetskontroller liknande som på flygplatsen. Det är inte svårt att räkna ut att denna mäktiga frihetssymbol skulle vara ett tacksamt mål för terrorister.

Frihetsgudinnan möter i New Yorks hamn

Mäktigt att stå framför denna koloss i 200-tonsklassen – bara pekfingret sägs vara 2,4 meter och facklan 13 meter! Skalet är av koppar som ärgat, därav den fina gröna färgen. Otroligt nog tog det 30 år att bli så här grönt!

Tänk att få träffa frihetsgudinnan Statue of Liberty
Tänk att få hälsa på frihetsgudinnan! Statue of Liberty

Är man i New York bör man också passa på att se en Broadwayshow. Dyrt men en upplevelse. På eftermiddagen gick vi till Times Square för att få tag på billiga biljetter vilket lyckades efter några försök. Efter inläggen om alla dagarna i New York kommer tipsen på budgetalternativen som inte alls var dåliga.

Mot Times Square en regnig dag i New York

Jag valde The Phantom of the Opera, då man känner igen många älskade sånger. Inte den dyraste musikalen heller.

En Broadwayshow ska man unna sig!

Sång på högsta nivå förstås och koreografin var inte av denna värld. Läckra effekter, till exempel var det otroligt vackert med dimman över sjön med många små ljuspunkter som steg upp och bildade spöklika järnljusstakar. Och vilken proffsig orkester!

The Phantom of the Opera på Broadway

Man får förstås inte ta bilder inne så det blev ett foto av affishen.

Nästa avsnitt blir om dag 2 i Brooklyn, då med både vackra vyer över Manhattan och från Botaniska trädgården sådant som är intressant för trädgårdsfolk, och kanske många fler. Den japanska trädgården till exempel, den var verkligen speciell. Så titta in igen!

2 reaktioner på ”Dag 1 i New York: Frihetsgudinnan, Times Square och Broadwayshow vill man inte missa

Kommentarer inaktiverade.