En arbetssommardag kröns med jordgubbsbryta

Oj vilken värme, syrendoften dallrar i luften, ja till och med granhäcken doftade härligt av värmen när jag kröp på alla fyra och rensade ogräs. En snabblunch med svenska jordgubbar, tunnbröd och kall mjölk  och det känns verkligen sommar!

Jordgubbsbryta

Dagen har gått i ogräsrensningens tecken, något jag inte gör ofta, då jag försöker använda mycket marktäckare mot ogräset. Men åkerfräken och en viss sorts perenn ger sig inte förrän man tar till spade och täckpapp. Det blir desto mer lättskött sedan. Utsikten mot dammen ser fin ut – på håll – där har jag inte rensat. Men ett ryck till så ska det vara gjort innan Långsele trädgårdsförening kommer. Fler ställen behöver åtgärdas, men trädgårdsfolk vet ju hur det är att ha en trädgård. Jag tror det är få som kan säga att de är klara, finns alltid mer att hitta på.

Utsikt mot dammen

En reaktion på ”En arbetssommardag kröns med jordgubbsbryta

  1. Jordgubbar = sommar!
    Fin trädgårdsbild.
    Jag har också mycket marktäckande och gör man ett bra jobb på våren med orgäset behövs inte så mycket över sommaren, fast lite mer borde jag nog göra hi,hi!

Kommentarer inaktiverade.