Enkelt att odla hallon

Mormorshallonen blir fina i år. Mycket regn och lite hallonmask, så nu kan man frossa. Hallon är ett lättodlat bär då det behöver en liten markyta men ger mycket. Att rensa ogräs i ett hallonland är mindre kul med de taggiga kvistarna. Som vanligt har jag gjort det lätt för mig. Istället för att plantera i jord har vi grävt ut 40 cm och fyllt i sand, grovlek 0-8 mm. En plåtkant mot gräsmattan hindrar gräset att växa in i planteringen. 1 dm färskt gräsklipp lägger jag på varje försommar, alternativt ett tunnare lager lagrat gräsklipp, då det ger starkare gödselverkan. Man får förstås vattna ofta första året och hallon vill överhuvudtaget ha mycket vatten.

mormorshallon

Man får passa på och binda upp de långa hallonkvistarna i tid, annars bryts de lätt. Och nu har vi passning – att plocka de goda hallonen varannan dag! Trädgårdshallon blir aldrig lika goda som skogshallon men mormorshallonen är ändå så söta och goda att många slinker direkt in i munnen! Och mycket godare än köpehallon!

3 reaktioner på ”Enkelt att odla hallon

  1. Ja, bringebær som vi kaller de er enkle å dyrke. Jeg kjøpte fire planter i fjor, og allerede i år har de gitt mye avling. God helg!

Kommentarer inaktiverade.