Ett blommande Keukenhof- världens största vårpark

En gång i livet borde varje blomsterälskare åka till Holland i vårtid. Förra veckan var jag där så du som ännu inte varit där får se på mina bilder istället. Jag ska inte visa alla 500 på en gång, men Keukenhof kommer först. 7 miljoner blomsterlökar planteras varje år och man får traska på i 15 km för att se allt.

Tulpaner på Keukenhof

Dagen på Keukenhof började helstressigt. Jag hade lovat att via telefon vara med i direktsändning i Odla med P1 för att ställa min fråga om gödsling som jag tidigare skickat in. Vi skulle åka tåg till Keukenhof och jag var rädd för att stå på en bullrig järnvägsstation när inslaget skulle sändas. Till råga på allt har jag en hörselskada. Producenten ringde medan vi satt på tåget. För att höra gick jag in i 1 klass-kupén där det satt bara en person. DET var inte bra. Hon flög upp ur stolen och gav mig en utskällning. Där inne fick man ju inte prata! Att jag skulle ut på radion hade ingen betydelse. Producenten löste det så att min medverkan kom sist i programmet, och det gick så precis att vi just kom fram. Jag rusade ut på perrongen, utför trapporna och rätt in i en liten klädbutik. Precis då gick jag ut i sändning. Där i en hörna kunde jag höra och allt funkade! Puh!! Vill du lyssna på programmet har du länken här: Odla med P1

Tulpaner på Keukenhof Holland

I ett växthus av modell större ställer de holländska odlarna ut sina nyaste tulpansorter. Det är bara 100 000 tulpaner i det växthuset.

Holland Keukenhof månd 29 apr 2013 074

Se, vilken annorlunda tulpan! Kanske ett missfoster, men kul då kronbladen fortsätter ner över stjälken.nya tulpansorter från Holland

Har du inte prövat hyacinter i trädgården är det dags! Vem kan motstå dessa färgklickar? De mörklila och purpur blev mina favoriter. Frilandshyacinterna är tåliga så de klarar sig även här i Norrland.

Tulpaner från Keukenhof hyacinter i trädgården

 

 

 

 

 

 

 

4 reaktioner på ”Ett blommande Keukenhof- världens största vårpark

    1. Monica Söderström

      Jag minns inte säkert man jag tror det stod 22 Euro på biljetten. Floristutbildningen stod för inträdena. Lyxigt ja, men vi hade jobbat en hel del för det också. Hoppas du kan åka dit nån gång. Det förändras säkert år från år med nya spännande inslag. Och så kan du följa med på bloggen, fler bilder kommer från Holland. Där finns mycket att se.

  1. Jag har inte varit Keukenhof men det är min dröm att få åka dit. Tack för dina vackra bilder, nu är jag ännu mer övertygad om att jag måste åka dit, kanske blir det nästa vår. 100.000 tulpaner i ett växthus, tanken svindlar. När det gäller blå hyacinter så kan jag bara hålla med. Vi har en rondell en bit ifrån där jag bor och där har dom planterat blå hyacinter, över hela rondellen. Det är som ett blått hav just nu, helt fantastiskt.

    Vilken tur också att det ordnade sig med direktsändningen.

    Önskar dig en härlig helg!

Kommentarer inaktiverade.