Favoritrosor som håller ut!

Vilken rekordvarm höst! Ingen nattfrost ännu – det har aldrig hänt tidigare. I slutet av september brukar jag tycka att det är okej med frost. För så där tjugo år sedan frös det alltid i slutet av augusti hemma i Överbilla. Men oavsett lite frost brukar ändå de kanadensiska rosorna hålla ut med blommor och knoppar länge, länge. Det finns många härdiga rosor men de flesta gammaldags blommar bara en gång, visserligen överdådigt, men de kanadensiska blommar tills det blir alldeles för kallt.

Kandensisk ros ´Louise Bugnet´ (2)

Några av mina favoriter blommade så här för några veckor sedan i Nordingrå och har inte gett sig än. Ja favoriter, de har jag många, när jag sist skrev om min favorit ’ Hope for Humanity’ ( kanske min bästa favorit) kom en kund och sa: ”Jag vill köpa favoritrosen”. Det märks att bloggen når ut. Kul! Först hade vi här ovan ’Louise Bugnet’, väl värd att vara favorit, med doft, inga taggar och lång blomning.

Morden Centennial kanadensisk ros

Och ’Morden Centennial’ med sina ädelrosliknande blommor sätter man där det behövs en rejäl färgklick! Fin tillsammans med strandveronikan och den lilla gröna ettåriga som jag ska presentera längre fram.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

One thought on “Favoritrosor som håller ut!

  1. Kan tala om att Louise Bugnet är en favorit hos mig också. Och den blommar och kastar doftpuffar hela sommaren och långt in på hösten. Tålig och utan sjukdomar. ’Hope for Humanity’ var däremot ny för mig.

    Önskar dig en fin helg!
    /Anita

Comments are closed.