Favoritträdet ´Drummondii´planterat idag!

Innan jag gick trädgårdsutbildningen var jag inte mycket intresserad av träd och buskar, men tänk vad många olika fina alternativ det finns för oss i kallt klimat. När man läser de sydliga plantskolornas kataloger är ofta zonangivelsen onödigt låg. Då brukar jag jämföra med Rydlinge handelsträdgårds sajt. De finns i Skellefteå (zon 5) och provodlar i sin visningsträdgård. Dagens favoritträd vitbrokig skogslönn, Acer platanoides ´Drummondii´ klarar sig bra hos Rydlinge trots att jag läser i plantskolekatalogen att trädet bara klarar zon 4!

Acer ´Drummondii (2)

Trädet ger ett ljust intryck på grund av de krämvita bladkanterna. Varje blad är som ett konstverk!

Acer ´Drummondii (1)

I katalogen står att sluthöjden är 10-12 m och i boken Trädgård i kallt klimat 5-6 m. Den som lever får se vad som stämmer i det fallet…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 thoughts on “Favoritträdet ´Drummondii´planterat idag!

  1. Bra val! En favorit, men se upp med grenar med enbart gröna blad, tar man inte bort dom tar de över och till slut har du en vanlig lönn!

    • Ja jag får vara på pass med stångsekatören!En vanlig lönn har jag redan,som jag hämtat från skogen.

  2. Hej!
    Vi var i en fantastisk trädgård igår i Umeå. Där var en stor vitbrokig lönn, jättevacker!

Comments are closed.