Förra sommarns snygga kombo: solrosor, svartkål och ringblommemix.

Solrosen ‘Ms Mars’ med sin matt vinröda retrofärg gjorde sig så bra ihop med svartkålen, också kallad palmkål, och ringblommor i nya blandade nyanser. Solrosen är så bra till snitt, eftersom den skjuter många sidoskott, så det kommer hela tiden nya blommor. Dessutom är den låg.

Solros ´Ms Mars´ bra till snitt.

Längs hela den ena äppelhäcken blev det så snyggt. Så nu har jag precis sått en hop med de solrosefröna. Jag vill ju ha till många buketter också! Just denna solros är så bra till snitt då den är lagom låg och bra förgrenad. Fröna kommer från Impecta.

Solrosor, svartkål och ringblommor, allt i härlig mix!

En månad före sista nattfrosten sådde jag. Man kan också så solrosor direkt ute nu. Svartkålen är redan på gång i växthuset där jag kallsådde den. Den är så god och dessutom ursnygg i buketter. Inte alla gånger man kan äta upp buketten!

Svartkål är både god och snygg!

Från Kerneliv köpte jag 5 olika sorters ringblommor och sådde direkt, när jag planterade ut solrosor och svartkål. Jag vattnade bara då och trots torkan tog sig allting så bra. Hoppas på samma framgång i år. Jag måste dock byta plats för kål ska inte odlas på samma ställe år efter år, pga risk för sjukdomar.

Superdubbel ringblomma är snyggt!

Detta inlägg skrev jag precis när jag sått solrosefröna, men inte hunnit göra klart för publicering förrän nu. Problemet är bara att nu har jag inga solroseplantor för alla småplantorna “kokade bort” ute på inglasade altanen. Det går inte att vara ifrån ett dygn ens. Det blir så vansinnigt varmt därinne när man har stängt. Så nu ska jag beställa nya frön. Just ´Ms Mars´ måste jag bara ha! Tur att de hinner blomma i sommar ändå fast jag kommer att så rätt sent.

Låg solros för snitt ´Ms Mars´

2 reaktioner på ”Förra sommarns snygga kombo: solrosor, svartkål och ringblommemix.

  1. Superfin rabatt – så vackra tillsammans !
    Ms Mars-plantor har jag vintersått och dragit upp i växthuset – dom är redo för utplantering men avvaktar lite till så inte någon frostnatt slår till, eller också klarar dom det som vintersådda. Hoppas bara dom klarar makens övervattning vid min bortvaro några dagar.
    Ha det så gott och lycka till med de nya sådderna !
    Kram/Isa

Kommentarer inaktiverade.