Glamelieros i blodrött

Nu har jag fixat en bild på den första glamelieros jag gjorde på Nordvik i veckan. Det lär inte bli den sista, tar lång tid men blir verkligen något extra. Den är dyr att köpa då den tar så mycket tid, men den fungerar lika bra som brudbukett eller kistdekoration.

Glamelieros

Först plockade jag loss kronblad från 10 rosor och sorterade efter storlek, stor, liten och mellan. Här har jag använt Grand Prix-rosor. En ros med stadig stjälk fick bli centrumrosen som jag plockade bort några kronblad från, för att sedan hänga den upponer och börja limma på kronblad efter kronblad, varv efter varv. Jag använde limpistol och satte kronbladen tätare än de växer i verkligheten. Den svåra konsten var att förskjuta kronbladen så att rosen blev jämn på översidan som nu hängde neråt. Den stackars lilla stjälken klarade nu otroligt nog att bära kronblad från många rosor.

När det var klart limmade jag på gröna blad som täckte undersidan och gjorde en grövre stjälk genom att linda fast fler rosstjälkar, som jag sedan täckte med vackert band. Rosor tål inte bra att man tar i kronbladen, och får lätt bruna kanter, så det gällde att vara lätt på handen och inte komma åt längst ut på kronbladen. Man kan även använda kronblad från gladiolus så här. Hoppas jag får tid att testa det nån gång till sommarn, när de blommar i trädgården!

 

3 reaktioner på ”Glamelieros i blodrött

  1. Annette Sjöberg

    Tjusigt!! En fråga, säljer du fortfarande dom där bra sekatörerna som många i klassen köpte av dig, vad kostade dom ? Butiken i Härnösand där jag arbetar just nu är intresserad av att köpa 4-5 st. Om inte, känner du till någon återförsäljare? Ha det gott/Annette

    1. Monica Söderström

      Tack, ja den går att ställa i vas som stöd,men vatten hjälper ju inte. Att duscha på emellanåt är däremot bra. JAg skulle tro att den är 25 cm, jag ska kolla på onsdag när jag är åter på skolan. Bäst att bära den som brud är att låta själva blomman vila i din framsträckta hand och själken går ner mellan fingrarna.

Kommentarer inaktiverade.