Här vare´ blommor i olika design!

Förra veckan visade vår lärare Gabriella Kjellberg en riktig ljuvlig kistdekoration. Den böljar fram som en flod. Eller kanske den kan vara symbolen för livets väg? Från vaggan till graven!

Skir och luftig med vårkänsla. Och färgen sen! Just det – härligt ljusgrönt! Och den ljusgröna ståltråden, kallad gabiontråd, är ju så läcker! En ovanlig kistdekoration men lika passande ändå. Tiderna förändras och smaken med dem!

 
Den S-formade kistdekorationen (nja egentligen bakvänt S,)med orientaliska, doftande liljor gjorde Åsa och jag tillsammans. Bra att vara 2 om det första gången!

 

Nästa dekoration gjorde jag i starka färger. Vårkänsla här också, som i Gabriellas, men ett ganska ovanligt färgval vid en begravning. Får jag bestämma, vill jag i varje fall ha mycket färg på min kista, den dagen jag ska ligga där!

 
Kistdekoration i vårfärger

 

Som en läcker pudding är den romantiska dekorationen i rosa och vitt. Ellinor, Marielle och Cecilia Centerstad hjälptes åt med den. Lägg märke till den lilla söta buketten längst fram. Den kallar vi för “Floristens hälsning”!Det är en gammal tradition att floristen bjuder på det extra smycket som tack för uppdraget.

 Vit prärieklocka och rosa rosor

 

2 reaktioner på ”Här vare´ blommor i olika design!

  1. Läckra kistdekorationer! Bra att det här med begravningar går mot mer personliga arrangemang med val av musik, blommor etc. Ju mer de anhöriga/efterlevande kan känna sig delaktiga i valen och bestyren desto bättre är det för dem, det hjälper dem i deras sorgearbete.

Kommentarer inaktiverade.