Höstlig blomsterdekoration på altaret

Fortfarande finns det material att plocka i trädgården till en blomsterdekoration.  Jag hade ansvar för altarets blommor på EFSkyrkan idag, så jag började med att plocka kaveldunets bruna cigarrer från dammen. De rödsvarta bladen från smällspirean ´Diabolo´ blev en kontrast i form (att den kallas djävulsbusken behövde jag ju inte berätta) och ett gräs från min fina jättetåtel ´Transparent´ blev just ett transparent inslag. Bara tre blommor behövde jag köpa till den stora dekoration, två krysantemum och en Brassica, prydnadskål. Mina egna rosa kärleksört och svarta aroniabär kompletterade. Jag hade tänkt mig orange och gula blommor, känns mer höstligt, men det rosa blev så fint ihop med aroniabären som faktiskt ser mörklila ut bredvid det rosa.

Blomsterdekoration för höstaltaret

Stora fina barkbitar som jag limmat ihop med smältlim blev underlag. På det fäste jag oasishållare med oasisfix – en sorts häftmassa – och satte en blötlagd oasis på. Den dolde jag med mossa som jag fäste med märlor – böjda ståltrådsbitar. Som säkerhet drog jag också en grov ståltråd upp genom barken och över oasisen, för att inte riskera att hela härligheten plötsligt tippade. Om man vågar använda växternas längd behövs inte så många blommor, så jag behöll det mesta. I en stor lokal behövs det också lite storlek, så att det inte ser för pluttigt ut.

Oasisfix och oasishållare