Jag vill ta in skogen

Dagen har tillbringats i sommarstugan med skrapning och spackling. När vi köpte vår stuga för 20 år sedan var den i gott skick, men de tidigare ägarna hade förkärlek till glasfiberväv, som fanns i alla rum. Både fiskbensmönstrad och den vanliga grova. Jag tycker att den väven känns klinisk, lite sjukhus eller offentlig inrättning. I kök och badrum känns det okej, men när vi nu skulle göra om hallen passar jag på att få bort väven. En del gick att dra bort, men resten måste bredspacklas, vilket en målare tycker är lätt men inte jag. Det blir mycket slipning sedan… Spackling i hallen i Röksta

 

När förarbetet är klart kommer det roliga, att måla eller tapetsera väggarna. På den stora väggen till vänster skulle jag vilja ha en ljusgrön bokskog, men då kommer frågan, var hittar jag klädkrokar som passar i skogen? Eller kanske en björkskogstapet och sedan skruva fast små björkar med inkortade grenar som hängare. Har någon ett bättre tips?

Spacklet torkar ut fingrarna, så nu har jag självsprickor igen, men det fixar sig över natten. HÄR kan du läsa om hur jag gör.