Julplantering i ugnsform från IKEA

Jag hittade så fina formar på IKEA. De liknar gammaldags emaljerade kärl, men är moderna ugnsformar med teflon. Nu har formen blivit en blomkruka till de nya mini-amaryllisarna som är så söta och sirliga. Lökarna är små så de rymdes i formen och jag har packat stenkross runt lökarna så de inte ska tippa. Jord klarar de sig utan då de inte behöver mycket vatten som kan ge gängliga blomstänglar.
julplantering-i-ikeaform

Echeveria, taklök,  behöver inte heller vatten utom någon enstaka gång, så de står på stenkrossen och mossan har jag fäst runt om med märlor, ståltrådsbitar böjda som ett U. De tåliga taklökarna passar till mycket, exempelvis kan du sätta dem på blomsterpinnar och blanda in i en bukett, eller sätta dem på en krans. Ta bara bort jorden och runt roten vrider du fast en ståltråd som blir ett ben att sticka i kransen eller snurra fast taklöken på blompinnen.

ste_3330
Echeveria

Plättar i luften, Muehlenbeckia, får inte torka ut så den får växa med jord i sin egen hörna, men hyacinten framför kan jag glömma med vatten nu när den kommit en bit på väg. Den är alltid finast som knubbig och låg.

Plättar i luften slingrar sig fint runt de andra växterna
Plättar i luften slingrar sig fint runt de andra växterna

När man är trött på planteringen efter jul är det bara att tömma formen och köra den i diskmaskinen, så finns det en bra ugnsform att hitta i köksskåpet! PS. Söndagkväll startar tävlingen om 3 fröpaket från Impecta! DS.

Mini-amaryllis
Mini-amaryllis

 

En reaktion på ”Julplantering i ugnsform från IKEA

Kommentarer inaktiverade.