Julplantering som står sig till påska!

En trevlig växt med vackra blad är det vitgröna åderbladet, Fittonia. Tillsammans med lite vinrött i en julplantering blir den så fin. Vitt och grönt är julfärger det också. Växten är otroligt tålig och behöver inte mycket ljus. Precis som det är nu då. Den vill inte torka ut men jag har varje jul haft den i hallfönstret mot norr, där det drar en aning från det gamla fönstret. Där står den fin ända tills långt in på våren då jag till slut måste ta bort julgruppen. Sol och varma element är det bäst att undvika. Skulle det vara lite för varmt kan det hjälpa att duscha växten.

Julplantering med Fittonia

För fem år sedan, när jag varit med om trafikolyckan, fick jag massor av blommor till jul. Just den här krukan som jag fick av Rut och Gulli (tack ska ni ha – inte alla presenter som står sig så länge!), har jag tagit fram varje jul igen och bara satt i en ny Fittonia.