Kors i taket! Tänk vad man kan göra med tulpaner!

Ska du ha fest, så slå på stort vid dukningen – om du har råd. Istället för tulpaner på bordet – häng dem i taket. Precis som med amaryllis kan du hänga dem upp och ner. Löken ger näring och fukt. HÄR kan du se min julamaryllis hängande.

Tulpaner på Formexmässan 2016

Ibland finns tulpaner på lök att köpa, eller så ber du din blomsterbutik beställa hem. Betydligt dyrare än snittade förstås. Bäst blir det att inte sprida ut de få man kostar på, utan hänga i en grupp, så ser det mer ut. Eller kanske i flera mindre grupper. Man skulle också kunna fylla ut med lite ris, till exempel från björk eller ännu finare från brudspirea. HÄR finns bild på spireakvistar jag plockat på vårvintern. De är så dekorativa när de precis ska slå ut. Men de måste förstås stå i vatten tills dess.

Bordsdekorationen uppe i taket

På mässan hängde tulpanerna på något som liknade en stege. En gammal grå stege skulle bli en tuff detalj att hänga horisontellt över bordet. Enklast är att sticka en ståltråd genom löken för att hänga upp. Löken tål det bara man inte sticker i mitten och skadar stjälken. För en mindre fest kan det fungera med en käpp, typ ett kvastskaft, eller en grånad pinne från skogen. Och mer än tulpaner kan man hänga upp. Murgrönsrankor, spansk mossa, pärlor trädda på silvertrådar, ja bara fantasin sätter stopp!

Tulpaner på nytt sätt

Och har man inte resurser som en mässa kan man bara njuta av bilderna. Helt gratis!