Nu är det dags är tappa julens extrakilon vilket man förstås inte gör med denna bakelse. Men en kul idé att ha på lager till någon fest. Jag såg bakelsen på vårt fina Café UH i Ö-vik. OBS! Jag åt inte den utan en macka!
Med receptet till vanlig drömrulltårta som bas kan man göra bakelsen. När rulltårtebottnen är gräddad, skär till den bredd du vill ha. Jag skulle tro att det blir lagom mitt itu på längden för en normalstor långpanna. Bred på lite smörkräm – det behövs nog större sats av den än i vanlig drömrulltårta. Lägg på grön utkavlad marsipan – enklast med färdigköpt tårtlock. På med mera smörkräm och så skalade bananer, så många det behövs på längden. Rulla ihop och låt stelna i kylen. Skär i riktigt tjocka bitar, ställ på kant och glasera med lite saftgele. Alternativt kan lite pressad citron hjälpa bananer att hålla färgen. Efter att inlägget blev publicerat fick jag veta namnet på bakelsen av Margareta från Umeå: Schlabang!
Träna lagom äta onyttigt lagom det är livets bästa balans 🙂
Idag bjuder jag på mitt nya favo recept på bloggen 🙂
Ha en fin ny vecka!
LOVE Maria Inredning – it’s Swedish for decor
Tack för det tipset. Jag ska kolla!
Ja tänk om du skulle hitta så långt norrut! Välkommen!
Jag hade gärna tagit en av dessa, men bara som lite lyx om jag kom till Ö.vik, där jag aldrig varit. Skulle vara något att fira!