Långblommande nävan ´Patricia´

Här är vi tidigt ute! Redan nu görs beställningen av nästa års leverans av barrotade perenner från Holland. Så här är det redan försommar i tanken! Det slår väl dem som börjar julförberedelserna nu, bara två månader före! Vi försöker utöka sortimentet för varje år, så några nya nävor ska det också bli. Geranium ´Patricia´ la jag märke till för första gången i Visby Botaniska. En riktig färgklick, frodig och marktäckande, och kan bli 75 cm hög. Det bästa är att den blommar hela sommaren. Blommans färg skulle jag kalla cerise eller magenta och den är riktigt snygg på nära håll med svart stjärnformat öga. Den lägger vi till i sortimentet. den kommer att finnas både som barrotad och planterad i kruka.

Visby botaniska trädgård honungsrosen och trädgårdsnävan ´Patricia´

De lila tofsarna längst till höger är kranssalvia, Salvia verticillata ´Purple Rain´ och upptill är det förstås honungsrosen ´Hybrida´som blommade som bäst när vi var där i början av juli.

Salvia verticillata ´Purple Rain´i Visby

´Rozanne´är också en näva som blommar hela sommaren, väldigt omtyckt har jag hört, men för mig syns likheten i färg med midsommarblomster för mycket. Den får man köpa någon annanstans.

Som synes var det fint i Visby Botaniska. Många intressanta träd också som jag får återkomma till. Och alla rosorna sen…

Näva Rozanne

2 reaktioner på ”Långblommande nävan ´Patricia´

  1. Såg din länk hos mig på Northern hi-light men hittade ingenstans att kommentera så jag gör det här. Kan meddela att jag har den och håller med, den är helt fantastisk!

    Önskar dig en fin helg!

Kommentarer inaktiverade.