Många olika äpplen på ett träd

Sådana här träd brukar kallas familjeäppelträd. Som ett knippe syskon i samma familj. De är släkt men ändå olika. I mitt äldsta träd, ett Lobo, har jag ympat in andra sorter. Det är lätt och kul så det har blivit fler och fler sorter med åren. Ifjol hade 11 sorter tagit sig och i år har det blivit fler. Nu har jag tappat räkningen…Familjeäppelträd

I år är det så mycket frukt att grenarna dignar. De lägsta borde jag redan tagit bort, men jag vill så gärna ha de fina äpplena. Nedåthängande grenar ger också mer frukt. I år får vi smaka dessa äppelsorter: t v på trädet, Stenbock och ovanför de mörkröda Lobo. Där bakom Oranie och längst upp Melba som alltid blir stora och fina. Min favorit bland alla mina äpplen, fast många ligger på andra plats. Säfstaholm på baksidan är jättegoda med röda strimmor i fruktköttet, och Aroma som syns lite till höger är ett av de populäraste äpplena. Framför till höger lyser Gyllenkroks Astrakan som nu är mogna. Festen börjar! Och håller på fram till jul då de sista Lobo tas fram ur matkällarn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...