Många vackra växter att packa upp, men… är det jul igen?

Två stora växtleveranser fick vi idag. Det är alltid så spännande eller egentligen nervöst så allt kommer fram i tid, för växter är inget som ska stå inpackade i ett lager. För träden och buskarna från Ängelholm tog leveransen bara drygt att dygn och bilen kunde lyfta av alla lådor utan traktorhjälp. Vilket flyt!

Men de 100 lådorna perenner från Värmland blev först skickade en dag för sent, stått inplastade hela tiden och när jag ringer DHL, säger de att allt kommit till Sundsvall igår kväll, men de lastade inte om och skickade vidare idag  till Övik. Så det skulle komma först efter tre dagar! Oj, oj. Vad tänker dom på? Jag förklarade men skulle de skicka en extra bil måste någon betala, så jag frågade efter chefen. Tjejen i telefonen skulle kolla om allt var inplastat som det brukar, då förstörs det fort, och jag trodde jag skulle få prata förstånd med chefen. På en timme hörde ingen av sig och jag gjorde mig beredd att ringa igen. Då kommer alltihopa med en bil som kört ut det från omlastning i Övik. Så det hade skickats från Sundsvall på morgonen ändå! Vad har dom för koll?

Nu är allt frid och fröjd, men nog så fridfullt med snöflingor som dalar ner. Man kommer nästan i julstämning. Få se vad som händer nu då, och hur allt ser ut i morgon bitti? Och jobbet fortsätter med uppackning. Nog är det spännande med växter allt!

Vi öppnar för säsongen fredag 12/5 kl 14-19, men allt kommer inte att hinna packas upp, det får bli lite pö om pö. Och leveransen från Finland med mycket frukt och bär väntar vi på. Men redan nu finns de faktiskt massor att dregla över. Nya växter även i år och de gamla trotjänarna. Väldigt mycket härdiga växter och så lite känsligare som krydda för den som vill försöka, exempelvis är det beställt magnolia i år. Och några syrenbuddleja som man kan odla i kruka och ta in vintertid.

En reaktion på ”Många vackra växter att packa upp, men… är det jul igen?

Kommentarer inaktiverade.