Massor av idéer för användning av rönnbär

Efter gårdagens inlägg har jag fått massor av tips på FB på användning av årets fina rönnbär. Någon kokar sylt att ha till kött och youghurt, saft, gele´, likör, sherry, julsnaps, gör picklade, torkade, rönnbärssalt. Till och med ketchup kan man göra av rönnbären! Eller ha dem till dekoration i en islykta. Två av idéerna ska jag testa, rönnbärssirap och rubb för viltkött. Och ja, en islykta ska det väl bli. Resten torkar jag.

Rönnbär från ullungrönn ´Dodong´

Rönnbärssirap

Koka 3 dl rönnbär, 1,5 dl socker och 2 dl vatten koka under lock på ganska låg värme i cirka en halvtimme. Ta kastrullen av värmen och låt stå och dra en halvtimme under lock. Sila sedan utan att klämma på bären. Om de blir mosiga blir sirapen grumlig. Om det behövs får man sila sirapen.

Viltrub med rönnbär

Rönnbär, salt, enbär, svartpeppar, granskott, rosmarin och grönpeppar. Visst låter det gott! Måste bara testas! Granskott har jag inte men väl granskottssirap. får prova lite med den istället.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.