Prova mjuka kakan som är en av mina godaste på kakfatet i jul. Smarrig smet med mycket godsaker så man tar gärna en smaksked också under baket! Jag gör dubbel sats i en vanlig långpanna 30×40 cm. Det blir knappast något över ändå…
Jordnöts- och chokladkaka med kokosglasyr 48 rutor 175 grader i ca 17 minuter
3 ägg
2,5 dl Strösocker
340 g jordnötssmör (1 burk)
0,5 dl mjölk
2,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
50 g hackad mörk choklad
Kokosglasyr:
2 dl kokosflingor
75 g smör
0,5 dl strösocker
0,5 dl sirap
1,5 msk vetemjöl
1,5 msk mjölk
Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt jordnötssmör och mjölk. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggvispet. Chokladen kan du också blanda ner eller bara strö ovanpå smeten. Grädda i långpanna med bakplåtspapper i mitten av ugnen tills kakan nästan är torr. Ca 17 minuter tar det. Ta då ut kakan och bred över kokosglasyren som du kokat ihop under tiden. Ställ in högt upp i ugnen och låt få lite färg.
Glasyren: Rosta kokosflingorna under omrörning i en torr stekpanna tills de blir ljusbruna. Smält smöret i en kastrull och rör ner kokosen och övriga ingredienser. Värm försiktigt under omrörning tills det tjocknar.
Wow, vilken läcker kaka du bjuder på. Har inte bakat någon än, så denna blev en stor frestelse.
God Jul, Nadolig Llawen!
åTack för en walesis julhälsning! Och God svensk Jul på
dig!