Nobelfesttips på Tulpanens Dag

Så här många småvaser har inte alla  men det finns andra sätt. Blomsterkreatören Gunnar Kaj har ett kul tips från Nobelfesten som man kan pröva själv i liten skala.

duka med tulpaner fr Blomsterfrämjandet(1)
Bild Blomsterfrämjandet

Han lägger tunna skivor av plåt under dukarna. Därefter limmar han fast små magneter i botten på provrör av glas. Provrören fylls med vatten och placeras sedan direkt på duken. Magneterna fäster i plåten och provrören står utan något ytterligare stöd. I varje provrör placeras en tulpan. Resultatet blir fantastiskt elegant och tjusigt och får vilken middagsbjudning som helst att bli Nobellik.

Jag funderar på att om man inte har någon plåt att lägga under duken kan ett ljusfat eller uppläggningsfat i metall också fungera, fast ovanpå förstås. Sätten är många, men finast tycker jag det är med många olika små vaser som här. Så nu vet jag vad jag ska hålla utkik efter på loppis och auktioner.

Värt att tänka på är att tulpaner dricker mycket vatten och provrör rymmer endast en liten vattenvolym. Tulpaner kan därför inte stå så här under mer än några timmar innan de behöver mer vatten.

 

En reaktion på ”Nobelfesttips på Tulpanens Dag

Kommentarer inaktiverade.