Nya sommarblommor hos BillaBlom men inga tagetes

Nya förädlingar av sommarblommor är mycket roligare än tagetes och petunior. Sommarnejlikan Pink Kisses är en sådan nykomling, även de rosa dubbla är nya för mig. BillaBloms sortiment präglas så klart av mig så därför får man köpa tagetes någon annanstans. Eller kanske få idé till något annat som omväxling.

Nejlika Pink Kisses med svansfjädergräs

Visst är det fint med svansfjädergräset som ligger transparent framför de mer robusta Pink Kisses. De stora klockorna på nästa bild, praktklocka, Platycodon grandiflorus, är faktiskt perenna fast de säljs som sommarblommor. Den blå varianten har jag haft i många år utan problem. Den kräver väldränerad jord vilket förklarar att jag lyckats då min växer i sand och gräsklipp.

Praktklocka Platycodon grandiflora

En lockande snygging i Datura, spikklubba, fick följa med i beställningen. Den är släkt med änglatrumpeten, men sparas inte över vintern vad jag vet. Snygg färg tycker jag, och jag är väl inte helt fel ute, många gillar ju lila. Välkommen att titta på vårt sortiment av sommarblommor, finns även en del de vanligare ex, hängpetunia, rosenskära, grusnejlika och tobaksblomma i lime.

Datura spikklubba

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...