Pelargoner på vinterförvaring

Mina pelargoner är styvmoderligt behandlade men brukar klara sig ändå. Jag är väl inte direkt stormförtjust i dem, jag tror de känner det på sig. Några fina sorter har jag behållit. De dubbla tycker jag om, och den här cerise med orange i mitten av varje blomma är häftig. Den har redan börjat blomma trots omild behandling.

Pelargon vinterförvaring

I vinter har de stått i källaren i ett fönster utan extra belysning. Det går tack vare den låga temperaturen. I mitten av januari har de tappat mycket kraft så då bjuder jag på lite belysning. Överblivna skrivbordslampor med lysrörslampa har kommit till nytta. De får stå på dygnet runt, då de ändå inte ger så mycket ljus. Annars behöver växter dygnsvila från ljuset precis som du och jag. När pelargonerna har repat sig beskär jag och planterar om. Det brukar bli mycket sticklingar så nästa vecka blir det utlottning av finaste sorten! Söta dubbla rosavitagröna. Mmm…