Persikoplommon blommar för första gången!

Visst, inte blommar trädet ute nu, men en kvist som jag tog in till påsk visar små knoppar som slagit ut till doftande blommor! För bara 2,5 år sedan satte jag det väldigt lilla trädet som heter ´Mi Tao Li´, en sort från Kina, härdig i zon 5. Nu hade en gren fläkt av på grund av snön så då fick jag en kvist till vasen. Det som är kvar av trädet ger säkert också några blommor. Jag får se om trädet orkar bära fram frukten. 60 grams runda gulröda frukter ska det bli. Plommon som liknar persikor! Spännande! Vi försöker få hem några träd till BillaBlom. Vill du ha är det säkrast att förbeställa.

Persikoplommon ´Mi Tao Li´ Bild: Blomqvist plantskola

Plommon är ibland sent bördiga så man får vänta på frukten. Men vem vill det? Min vanliga ´Czar´ är också tidig, blå söta och goda plommon i massor och klarar zon 4-5. Ifjol var ett dåligt fruktår, men i år ser jag fram emot att äta plommon tills magen sätter stopp! Och hoppas få smaka åtminstone ett enda persikoplommon!