Pioner man längtar efter!

Nu på vårvintern längtar jag så efter pionblomningen. Denna längtan efter sommar och blomning stillar jag med tulpaner och andra lökväxter inomhus. De rosagula tulpaner jag köpte i veckan förde tankarna till några favoritpioner jag presenterar här. Först ut ´Angel Cheeks´ med flera rosa nyanser och ljust krämgul krans som verkligen gör skäl för namnet.

Luktpion ´Angel Cheeks´, floristernas favorit. Guldmedaljerad.

En annan underbar ljusrosa är ´Monsieur Jules Elie´ som också är omtyckt av florister.

Luktpion ´Monsieur Jules Elie´

`Sarah Bernhardt´ är nog den allra vanligaste och mest omtyckta pionen och brukar vara billig i inköp. Ljust kallrosa och en aning fransiga kronblad. Stora tunga blommor som måste stöttas, som skapt för bukett. Plocka in istället för att stötta, vetja! Denna pion m fl, kommer att finnas hos BillaBlom. Vi får hem rötterna ca v 12, då kan du köpa billigt och plantera själv i kruka, för senare utplantering, eller köp till sommarn dem jag planterat. Mer info kommer när det är dags.

Luktpion ´Sarah Bernhardt´

En enda pionknopp är ett eget konstverk.

En ljuvlig pionknopp som lovar gott!

Gula pioner är ovanliga, men oj så vackra! Min nya ´Sunny Girl´ bjöd på en ljusgul dröm i somras!

Hybridpion ´Sunny Girl´

De 60 pioner som blommade förra sommaren återkommer med ännu fler blommor i år och flera andra yngre pioner har kommit igång. Nog borde man längta till sånt!

Jag hoppas verkligen att det går att börja trädgårdsvisningarna då i bästa piontid.

En reaktion på ”Pioner man längtar efter!

  1. Pioner är vackra och jag odlar flera av dem här men just nu känns det som de är långt bort. Nu tittar jag efter vårlökarna och gläds över att nya slår ut varje vecka.

    Ha det gott! Carina

Kommentarer inaktiverade.