Växthusets gurkor växer kopiöst, så vi äter allt vi kan. De är så söta och knapriga. Men resten vill man ändå ta vara på – då är det tur att jag fått ett så bra recept av vännen Ingrid. Härligt att ta fram egen bostongurka i vinter. Den verkar vinna på att lagras, för den som fanns i jordkällaren från ifjol var extra god. Passar till vanlig husmanskost och hamburgare, men min nya potatissallad med bostongurka i smeten är också oväntat god. Recept på den kommer också.

Ingrids Bostongurka
800 g gurka
1 röd paprika
1 gul lök
1 liten purjo
1 msk senapsfrö
Lag:
3 dl socker
1 msk salt utan jod
2 dl ättiksprit
2 dl vatten
2 msk hackad dill
1/2 krm cayennepeppar
lite mald kryddpeppar
Hacka/skär de sköljda grönsakerna i små bitar (purjon behöver skäras upp längs med för att gå att skölja ren).

Blanda ihop lagen och koka med grönsakerna i 10-15 minuter. Är lagen nu för tunn, går den att reda med Melatin (syltningsmedel).
Häll upp direkt i förvärmda glasburkar (100 graders ugnsvärme).
Låt kallna och förvara sedan mörkt och svalt.
Vill du ha fler recept, använd min sökruta uppe t höger. Syns på mobilen och paddan i stående läge.
