Här får du ett snabbtips för nyårskvällen. Kryddnötter är jättegott och tar inte mycket tid i anspråk att laga till. Medan de rostas i ugnen kan man ju förbereda annat. Receptet har jag hittat i boken December, men jag brukar ta mindre med socker.
Kryddnötter
150 grader i ca 35 minuter
7,5 dl blandade nötter och mandlar
1,5 dl socker eller mindre
1 tsk salt (ta mindre om du har med salta jordnötter)
1 msk kanel
0,5 tsk mald ingefära
1 äggvita
1 msk vatten
Blanda nötter, socker, salt, kanel och ingefära i en skål. Vispa äggvita och vatten skummigt och häll över nötterna. Rör om och rosta på bakplåtpappersklädd plåt i ca 35 minuter. Låt svalna och bryt isär de nötter som fastnat ihop. Förvaras i lufttät burk.
Låter gott! Det ska jag testa fast inte idag. Menyn är redan planerad och godiset (obligatoriska Mozartkulor) står på kylning.
Önskar dig ett gott slut på 2013 och ett riktigt Gott Nytt 2014!
/Anita
Tack detsamma Anita. Nu blir jag sugen på Mozartkulor. Då vi inte har några gäster ikväll blev jag lite lat. Före trettondagen ska jag iaf göra dem, fast då som den limpa jag brukar gör.
Ska testa detta på våra gäster ikväll.