Snart kommer en rosa chock!

När jag arbetade med design på Själevads Kyrkogård, ritade jag inrätt många bergkörsbär. Jag åker ofta förbi där och kastar ett öga mot “mina” träd. Efter några år har de nu vuxit till sig så att nu ska det bli en härlig blomning. Kanske den redan är igång. Jag måste ta kameran nästa gång jag åker förbi. Ett träd var defekt vid leveransen och ingen annan än jag ville ha det. På stammen är det ett sår , men jag tror trädet klarar sig länge, och se, lite har det redan börjat slå ut! Och nog är det bra härligt med utsikt över blått hav och grönskande björkar. Vintern är som bortblåst!

Bergkörsbär snart i blom

Bergkörsbär, Prunus sargentii, har vi många av inne i stan, Örnsköldsvik. Vår fd stadsträdgårdsmästare Elisabeth sa att träden är väldigt tåliga så vi kan använda dem här i zon 5. Och med klimatförändringen har säkert många platser här i Örnsköldsvik zon 4. Trädet blev efterfrågat ifjol på BillaBlom så nu finns några stora, fina exemplar. Först till kvarn!