Starta våren inomhus med söta primulor!

En riktig vitaminkick mot vintertrötthet ger de färgglada primulorna. Vanligast nu i butik är jordvivorna, Primula vulgaris, som är så härdiga att du kan plantera ut dem i trädgården till sommarn och de återkommer år från år. Primulor är lättskötta och fina trädgårdsväxter som finns i otaliga varianter. Jordvivan finns också som dubbel – otroligt söt! När vi äntligen får vår ute ska jag visa upp dem och andra fina primulor för trädgården.

Skojigt fastlagsris med katter

 

Snart dags för fastlagsriset! Sätt det torrt i en snygg burk med jordvivor. Med  några katter som laddar för Blåkulla blir det lite roligare.

 

 

Senkomna julhyacinter får sällskap av en jordviva inlindad i mossa, och de fina lökarna ger extra vårkänsla. Hyacinterna klarar sig utan jord, men blir kortare. Jag brukar duscha på lökarna emellanåt.Jordviva

Jordvivan är billig i inköp, men behöver för den skull inte bli en slit-och-släng-blomma. Viktigast är att den är konstant fuktig, men den får inte stå i vatten. Vattna på fatet och låt den suga upp vattnet. Undvik stark sol och låt den helst inte stå över ett hett element, så håller den längre. Ge lite gödning då och då.

Jordviva

Lånade bilder kommer från Floradania