Svåra att avstå!

Bakade kakor och skickade till min yngste son som läser i Halmstad. Han fyller år i dag, tänk minstingen är redan 22 år! Undrar just om kakorna blivit smulor under frakten. I så fall tror jag att det blir gott som strössel på glass. Han gillar lakrits/hallonkakan jag brukar göra, så de här med Kicks tror jag går också hem.   De ser brända ut, men skenet bedrar, det är kolan som smält.

Receptet vann nyss Tidningen Lands kaktävling. Svåra att avstå; nu när jag fotat de fyra sista, slipper jag avhålla mig! Muscovadosockret är dyrt , men är värt priset. Faktiskt ger det lakritssmak också.

Lakritskakor 30-35 st   175 grader 15-18 minuter

150 g mjukt smör

3/4 dl strösocker

1 dl mörkt muscovadosocker

knappt 1 dl ljus sirap

3 dl vetemjöl

1/2 dl kakao

1 tsk bikarbonat

2 tsk vaniljsocker

4-5 st Kicks 80-100 g( mjuk lakritskola)

Rör smör, socker och muscovadosocker. Blanda ner sirap. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat och vaniljsocker och rör sedan ner blandningen i smörsmeten. Hacka kolorna och vänd ner. Rulla till 4 längder på mjölat bakbord. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen tills längderna är mjuksega. Skär i sneda bitar innan de kallnat helt.