Första Adventstävlingen om fröpaket från Impecta!

Sponsrat inlägg

Varje vecka under advent sponsrar Impecta med 6 olika fröpåsar till en tävling. Perfekt att få pigga upp sig, i dessa på flera sätt mörka tider, med att tänka på nästa odlingssäsong! Väldigt enkel tävling som vanligt, mer info längst ner.

Dessa finfina fröer ingår i vinstpaketet!

Bifftomaten ´Ananas´, en gammal sort med saftigt, orange fruktkött med röd ådring och söt, lätt syrlig, mycket god smak.

En gurka som jag hört går att odla inomhus i fönstret är ´Sherpa´F1. Passar också för den som inte har växthus eller trädgård. Mariana Mattson på FB berättade att hon sådde 7 mars i år, behövde extraljus i bara en månad och sedan kunde skörda från 24 april. Visst låter det härligt!

Söta vallmoblommor vill man också ha. Dessa fröar sig så de ska återkomma år från år. Ovanlig nyans på denna enkla vallmo ´Hungarian Blue´.

Rosenskära ser man i många inlägg på Instagram och bloggar. En perfekt sommarblomma för den som vill plocka många buketter. Ju mer du plockar, desto mer blommar den! Denna flerfärgade sort heter´Cosimo Red White´.

Och lite mer ätbart. Brytsockerärten ´Delikett´är såå god. Eftersom den är låg går den också att odla i stor kruka på balkong. Jag sådde den i trädgårdslandet i år och fick massor av söta, goda baljor under lång tid. Fram mot hösten kom en grävling, tror jag, på besök. Han tyckte också om dem…

Körsbärstomaten ´Sungold´ F1 är en av de sötaste tomaterna, så den har jag också valt in i detta första fröpaket. Av F1-sorter kan man inte ta eget frö, så det vore väl helt perfekt att få vinna det här fröpaketet!

Vill du tävla så läs under fliken Tävling, eller klicka HÄR. Nästa vecka kommer en till tävling om andra frön, och nästa, och nästa. Håll utkik och ha en fin första Advent!

Tävlingen avslutas söndag 29/11 2020.