Tips på halloweenpyssel: Ätliga fladdermöss, monsterspindellunch och whoopiehäxor

Under helgen har vi haft roligt pyssel, barnbarnen och jag. De pratar fortfarande om monsterspindeln och häxhattarna vi gjorde ifjol så nu var det dags igen. På resan i Nordamerika där folk redan börjat fira halloween fick jag lite nya idéer för i år. Dödskallar och gravstenar tycker jag inte om, men de små fladdermössen var väl för söta!

Baka fladdermöss och whoopiehäxor till Halloween

Fladdermöss med chokladsmak

  • Vanlig smet till chokladbollar
  • 1 Oreokaka per fladdermus
  • Till ögonen: kristyr av äggvita, florsocker, mörk blockchoklad

Rulla chokladbollsmeten till stora bollar och tryck i halverade Oreokakor (de är svåra att dela så köp några extra)och ställ svalt. Ögonen gjorde jag i förväg av klickar av kristyr (äggvita blandat med florsocker till en tjock smet) på bakplåtspapper. Behöver torka i några timmar. Sedan en dutt mörk choklad på varje, stelnar på en stund. När fladdermössen stelnat i kylen fäste vi ögonen med en klick kristyr.

Whoopiehäxor

Till häxorna använde jag ett recept från hannasbageri.se till själva chokladwhoopieskakorna. Går väl egentligen med vilka mjuka kakor som helst.Vi fyllde med en bananfromage jag gjort av pulver jag haft med hem från resan. Lite för löst så när vi satte dit ögonen halkade de ner. Kul ändå. Näsorna fanns i en påse med ätligt halloweenpynt jag hittat. Håret av grön sugarpaste är tryckt genom en vitlökspress. Sedan en trekantig hatt av en ituskuren godisbit, fäst med kristyr.

Monsterspindeln till Halloweenlunch

Lunchen hann vi med mellan varven. Det blev en variant av fjolåret. Mycket gott tyckte barnen. Till nästa år vill de att lunchen ska likna en pumpa. Jag funderar på orangefärgat potatismos. Jag glömmer det nog, men barnen, de minns de. Cupcakes med dekoration från påsen med halloweenpynt var kanske roligast. Att använda fantasin är bäst det.

Halloweenpyntade cupcakes

Vill du göra häxhattarna från ifjol, skriv bara halloween i min sökruta uppe till höger.