Trädgårdsbesök att längta efter

Sofiero slott och slottsträdgårdar utanför Helsingborg förbereder sig nu för säsongen som i år utlovas bli en extra färgsprakande säsong med 30 000 lökar som avbyts av lika många sommarblommor. Något att längta efter när kalla vindar blåser runt öronen! Och tänk om man fick se rododendrondalen i full blom! Min yngste ättling bor inte långt från Helsingborg så förr eller senare borde jag få tillfälle att kombinera ihop ett besök där med Sofiero.

sofiero slott och slottsträdgårdar
Bild: Sofiero slott och slottsträdgårdar

På Sofiero kommer också att finnas en utställning av trädgårdsfotografen Annika Christensen. “Vår i kruka” ger idéer, inspiration och praktiska tips kring vårlökar och andra tåliga växter som kan odlas i kruka. Alldeles extra bra för den som odlar på balkong och altan. 17 april öppnas Sofiero.

sofiero_vår_i_kruka_6 foto Annika Christensen
Fotograf Annika Christensen

Hela Sofiero slott och slottsträdgårds program för 2015 hittar du här: http://www.sofiero.se/program/program-2015/

sofiero_vår_i_kruka_4 Foto Annika Christensen
Fotograf Annika Christensen

Annars finns det många fina trädgårdar på närmare håll. Bland de trädgårdsvandringar som arrangeras av ortens trädgårdsföreningar brukar finnas mycket sevärt. Och trevligt folk träffar man alltid sådana gånger också. Vi får alla se fram emot sommaren, om så där 3 månader ska det vara grönt och varmt igen, fast våren verkar var här redan i februari. Vi får vara beredda på bakslag, men som tur är, är inomhusodlingen i full gång. Idag fick den nygrodda frösådden flytta till den svala källarvåningen. Massor av små söta Primulor kommer att trivas där tills den riktiga våren kommer!

2 reaktioner på ”Trädgårdsbesök att längta efter

  1. Tänk att fast jag bor strax utanför Helsingborg så har jag aldrig varit där? Men det ska bli ändring på det i år. Vi fick i julklapp av arbetsgivaren Kulturkortet som ger gratis inträde till bla Sofiero. Så i år ska jag absolut se roddisarna blomma!

Kommentarer inaktiverade.